Actualitzat 05/10/2015 14:37

El Palau Moja serà en un "aparador" del patrimoni cultural català

BARCELONA, 5 Oct. (EUROPA PRESS) -

   Els baixos del Palau Moja de Barcelona es convertiran a finals d'any en un "aparador" del patrimoni cultural català amb la finalitat de mostrar a turistes i amants del patrimoni elements culturals materials i immaterials d'interès de la capital catalana.

   Així ho han anunciat aquest dilluns el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i el director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Xavier Arola, en una roda de premsa que han donat detalls del projecte, que inclourà una mostra de productes gastronòmics d'interès.

   Es divideix en àmbits temàtics, aposta per zones típiques d'un museu i inclou vídeos en 3D amb imatges suggerents per "induir la visita" a conjunts patrimonials com Sant Climent de Taüll, el Castell de Cardona i la Colònia Güell, entre d'altres.

   La Generalitat ha invertit gairebé 400.000 euros en la iniciativa, que gestionarà en el marc d'un societat de cooperació conjunt amb l'empresa Advanced Leisure Services, que ha guanyat un concurs públic.

   A més d'un punt d'informació que ajudarà a planificar visites, l'espai de 400 metres quadrats tindrà informadors físics, pantalles interactives, pastilles, fullets i suports físics per mostrar elements patrimonials.

   La visita a l'espai, considerat un "aperitiu" del patrimoni del territori, tindrà un fil argumental cronològic coherent per poder desfilar pels diferents espais, ha dit Arola.

   A més, del projecte del Palau Moja, el conseller i el director han presentat el nou web del patrimoni cultural com una "finestreta única per descobrir el patrimoni cultural català".

   L'objectiu és ordenar i donar accés a la informació vinculada al patrimoni cultural català de manera pràctica, innovadora i atractiva perquè inspiri al públic a visitar-lo i interaccionar amb ell amb una visió del segle XXI.

NOU WEB PATRIMONIAL

   El web, que té una estructura de recerca potent per localització, àmbit temàtic i cronològic, suma 150 fitxes patrimonials, i té previst acabar l'any amb més de 300.

   És eminentment "visual i atractiva" i té molts elements de complexitat per ser útil per a la ciutadania, ha assenyalat Arola, que ha dit que el web estarà més endavant en francès, a més d'en català, castellà i anglès com funciona actualment.

   És una "eina imprescindible dotada d'una modernitat tecnològica adaptada als temps actuals", ha destacat el conseller, que ha subratllat l'enorme potencialitat de la pàgina.

JORNADES EUROPEES

   També han presentat les 24 Jornades Europees del Patrimoni que se celebraran des d'aquest divendres i fins al dilluns en més de 200 municipis centrades en el Patrimoni Industrial com a eix temàtic del fòrum, que espera superar els més de 39.000 visitants de l'any anterior.

   Així ho ha explicat el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma, que ha explicat que per a l'ocasió han dissenyat una aplicació que aglutina totes les iniciatives d'aquests dies.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés