BARCELONA 22 març (EUROPA PRESS) -
L'exposició itinerant més visitada del món, 'Titanic. The Exhibition', arriba al Museu Marítim de Barcelona amb 200 objectes originals provinents del vaixell rescatats del mar o cedits per familiars dels protagonistes de la tragèdia i en commemoració del centenari de la fatídica nit del 14 d'abril de 1912.
La mostra, que es podrà veure des d'aquest divendres fins al 30 de setembre, recull des d'un tros de carbó de la sala de calderes, les botes d'una nena i l'esmòquing d'un dels pocs passatgers espanyols, fins a cartes, postals i un diari que descriu el dia a dia a bord del Titanic, amb la intenció de "separar la llegenda i les pel·lícules de la realitat", ha explicat el director de la mostra, Luís Ferreiro, aquest dijous en roda de premsa.
Una de les seccions està dedicada a la tripulació i rendeix tribut a personatges com el primer oficial, William Murdoch, a qui "gairebé el 80% dels passatgers que es van salvar deuen la vida", i que en canvi, la pel·lícula de James Cameron mostra com un oficial corrupte i com el responsable de matar dos passatgers.
Una altra zona va destinada a la vida a bord i exhibeix les fotografies i objectes personals dels passatgers i postals que mai van arribar al seu destí a la recerca d'empatia ja que, abans de xocar amb l'iceberg, el Titanic era una "història humana de persones que tenien uns somnis i unes vides rumb als Estats Units", ha destacat Ferreiro.
Amb l'objectiu de situar el visitant a bord del vaixell, es presenten les recreacions a mida real dels camarots de primera i tercera classe --que mostren les grans diferències entre classes socials-- la gran escalinata i un fragment d'autèntic gel simulant l'iceberg, entre d'altres.
Una altra sala explica el procés de les expedicions i l'estat actual de les restes del vaixell i, finalment, hi ha un memorial dedicat als passatgers que van morir en el transatlàntic, perquè el visitant vegi que "darrere de cada persona hi ha una història tràgica", ha afegit Ferreiro.
El director del Museu Marítim, Roger Marcet, ha agraït a la Fundació Titanic la seva col·laboració i ha assegurat que aquesta exposició "està omplint un buit" ja que només un 20% del museu és obert al públic a causa de a les obres que s'estan fent a l'edifici històric de les Drassanes.