Actualitzat 13/01/2016 17:02 CET

El Mercat de les Flors aprofundeix en les "fractures humanes"

Larbi presenta 'Fractus V', una obra inspirada en la obra de Chomsky
EUROPA PRESS

   BARCELONA, 13 Gen. (EUROPA PRESS)

El Mercat de les Flors aprofundirà en les "fractures humanes" entre l'individu i la societat amb la peça 'Fractus V', del coreògraf belga i d'origen marroquí Sidi Larbi, que podrà veure's des d'aquest dijous fins al diumenge, ha explicat el ballarí aquest dimecres en una roda de premsa.

   L'espectacle té diferents llenguatges com el 'hip hop', el 'breakdance', el flamenc i el 'lindy hop' amb la finalitat de crear un únic discurs: "Tots es fusionen i encarnen el mateix personatge, que intenta expressar-se de maneres diferents".

   'Fractus V' està inspirat en l'obra de Noam Chomsky i la seva teoria sobre la informació i la manipulació: "Vivim en un món que ens bombardeja amb informació, i és molt difícil saber què és real i què no", ha apuntat el coreògraf.

   El títol va sorgir de la idea d'una ment fracturada i una societat dividida: "Especialment de la necessitat humana de trencar constantment per créixer, com ho fem amb els nostres pares", ha continuat.

   "Després de ballar amb Shantala --una ballarina índia--, van passar cinc anys i vaig tenir la necessitat de tornar a pujar i expressar-me", ha exposat Larbi sobre la seva trajectòria com coreògraf.

CINC BALLARINS, CINC CULTURES

   El ballarí francès Dimitri Jourde i especialista en circ, l'americà Johnny Lloyd, l'espanyol Fabián Thome Dutena i Patrick Williams són els quatre ballarins que acompanyen Larbi a 'Fractus V': "Tots tenen carreres diferents però tenim una connexió especial que ens permet crear una comunitat", ha manifestat el coreògraf.

   Els músics que estan en escena han treballat anteriorment amb Larbi i són amics seus: "També tenen procedències diferents que construeixen un únic personatge", ha afirmat.

   "Aquesta idea és una mica una continuació de la peça 'Babel', que també era la suma de cultures diferents, tot i que que ara les fusionem", ha apuntat.

ATEMPTATS A PARÍS

   "La veritat amb què em vaig quedar és la d'un amic que va estar aquí, va sobreviure i va passar una setmana plorant preguntant-se perquè havia passat tot allò", ha explicat Larbi sobre els atemptats de París.

   "Hi ha moltes preguntes que hauríem de fer-nos sobre la ciutat policial en què s'ha convertit París, i com hem de gestionar la seguretat amb la dignitat", ha afegit.

   "Perquè tinc gairebé 40 anys, finalment vaig dir que sí", ha fet broma Larbi sobre la seva tasca com a director artístic al Ballet de Flandes, després de més d'onze anys d'experiència de treballar amb altres ballets.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés