Publicat 27/03/2014 17:21

Mascarell presenta les rutes turístiques de la Guerra de Successió per 55 municipis

F.Mascarell presenta la Ruta 1714 con M.Calçada y R.Royes
CONSELLERIA DE CULTURA

'Ruta 1714' uneix paisatge, patrimoni, turisme i gastronomia

LLEIDA, 27 març (EUROPA PRESS) -

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presentat aquest dijous la 'Ruta 1714. Itineraris pels escenaris de la Guerra de Successió', que ha impulsat el seu Departament i que inclou 55 municipis de tot Catalunya i en què s'uneixen paisatge, patrimoni, turisme i gastronomia.

"Aquest acte serveix de pòrtic a la 'Ruta 1714 ', una de les grans aportacions del Tricentenari a la societat. Descobrirem fets i personatges de la Guerra de Successió i els posarem a fi de la nostra memòria col·lectiva", ha afirmat el conseller a la presentació, que s'ha fet al Paranimf de la Universitat de Cervera (Lleida), en què han participat el comissari de la commemoració del Tricentenari, Miquel Calçada, i l'alcalde de Cervera, Ramon Royes.

La proposta abraça tot Catalunya, i s'organitza en tres grans tipologies d'espais: escenaris, viles cremades i llocs destacats per ser escenaris de batalles o llocs de referència de personatges històrics.

Els escenaris són llocs emblemàtics carregats de gran simbolisme com El Born Centre Cultural, a Barcelona; el Castell de Cardona; la Universitat de Cervera; el Turó de la Seu Vella de Lleida; la Casa Rafael Casanova a Moià, i l'Ermita de Sant Sebastià a Vic, entre d'altres.

Les viles cremades recorden 22 municipis que tenen en comú haver estat saquejats, incendiats o que van patir represàlies de guerra.

Els Espais 1714 és una proposta per conèixer 23 municipis que destaquen per les seves fortaleses, llocs, conjunts emmurallats, batalles o pels personatges històrics vinculats al conflicte que van néixer o van viure al lloc, en un intent de donar a conèixer i recuperar la seva figura.

A partir de la creació de la 'Ruta 1714', el Departament de Cultura ha actuat en la millora dels conjunts patrimonials, especialment a els deu escenaris principals, millorant la senyalització, la interpretació i l'acollida, i en alguns casos ha actuat a la museografia interpretativa del monument.

Segons la Conselleria, aquestes millores a la museografia i la senyalització han tingut un cost global de 760.000 euros.

Tots els espais que formen part de la 'Ruta 1714' estan senyalitzats amb panells que inclouen plans, textos i fotografies explicatives en català, castellà i anglès, i els panells inclouen enllaços a xarxes socials i possibilitat d'accedir a més informació mitjançant codis QR.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés