Publicat 26/03/2015 15:58

Luisgé Martín s'endinsa en el fracàs i els tabús en la seva última novel·la, 'La vida equivocada'

El escritor Luisgé Martín
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 març (EUROPA PRESS) -

El filòleg i escriptor Luisgé Martín s'endinsa en el tema del fracàs i les ambicions amb la seva última novel·la, 'La vida equivocada' (Anagrama), a través d'una història marcada per tabús sexuals i disquisicions sobre la identitat, la mort i la fascinació per la bellesa.

L'editor Jorge Herralde ha explicat aquest dijous en roda de premsa que el llibre no decebrà els lectors de l'autor --que ha escrit novel·les com 'La mujer de sombra' (Anagrama)--, ja que "és una història esplèndida, molt morbosa, molt dura, molt Luisgé Martín; que, en un moment en què triomfa el porno per mames, descriu una sexualitat extrema, inquietant."

Martín ha relatat que es tracta d'una de les seves novel·les amb més temps d'incubació, i va germinar de la idea d'explicar com les ambicions i els somnis no complerts es converteixen en frustració, a través del relat d'unes vides "exagerades i improbables però versemblants, guiades pel deliri".

LA BELLESA COM A QUALITAT DIVINA

El narrador, un jove que porta el nom de l'autor, Luisgé Martín, relata les vivències del protagonista --amb el qual manté una relació--, Max, i la seva recerca per conèixer millor el seu pare, Elías, que va morir en un accident aeri quan ell encara era un nen, i li va deixar centenars de quaderns i àlbums fotogràfics en els quals estaven amagades les claus dels seus secrets.

Aquests secrets són l'eix central de 'La vida equivocada' que, com en anteriors llibres de Martín, s'acosta a temes foscos i suggestius, com la sexualitat socialment desviada, la identitat imprecisa o la terbolesa política.

"Moltes vegades tenim la impressió que envegem les persones que tenen èxit, però és mentida: envegem les persones felices", ha proclamat l'autor, que ha relatat que en el llibre el personatge del pare, que és sobre qui volia escriure en un començament, descobreix com la felicitat consisteix a perdre totes les ambicions absurdes somiades i deixar-se portar pels desitjos més foscos.

En el cas d'Elías, aquests impulsos són una atracció sexual envers nenes que mai ha pogut dirigir, i que per Martín suposa l'últim tabú sexual, "l'única de les perversions que no podria tenir", ha comentat.

També hi és present la ràbia social, les ganes de canviar el món polític, i la bellesa, que ha assegurat que li sembla "una qualitat gairebé divina, molt superior a qualsevol qualitat intel·lectual".

L'ÚLTIMA FICCIÓ

Martín ha avançat que la seva literatura prendrà a partir d'ara un rumb més autobiogràfic, que començarà amb la història de la seva pròpia homosexualitat: des de quan es va jurar a si mateix no revelar-la a ningú, fins que es va casar amb un home en un casament a la vella usança, passant per "tota mena d'estats: alguns amb interès morbós i altres sociològic o sentimental".

També ha revelat que té un projecte per donar la volta al món el 2016, a través de 24 ciutats on viurà 15 dies juntament amb la seva parella --que és il·lustrador i farà una novel·la gràfica-- amb la finalitat de traçar un llibre de cròniques amb "mapes mentals" de les ciutats, entre les quals hi haurà Ciutat del Cap (Sud-àfrica), Teheran (Iran), Xangai (Xina), Sydney (Austràlia), Buenos Aires (Argentina), Dubai (Unió dels Emirats Àrabs) o Estocolm (Suècia).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés