Publicat 7/10/2019 13:04:43CET

L'Institut del Teatre comença el curs amb nous postgraus i més de 650 alumnes

La dtora.De l'Institut del Teatre Magda Puyo i la pta.de la Diputació de Barcelona Núria Marín
EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Institut del Teatre arrenca aquest dilluns el curs 2019-2020 amb més de 650 estudiants entre les seves quatre escoles superiors, entre les quals n'hi ha dues que han estat acceptades per la Universitat de Barcelona (UB) per ser adscrites a la universitat, i amb nous postgraus.

Ho ha explicat en una atenció als mitjans aquest dilluns la directora de l'institut, Magda Puyo, abans de la festa inaugural, que ha unit artistes i polítics, acompanyada de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

Puyo ha considerat que la seva tasca formativa és important per a Catalunya: "El teatre, la dansa, les arts escèniques en general, en el fons poden parlar de coses de què a simple vista no podem parlar, i ara cal parlar de moltes coses".

També ha destacat que l'escola superior d'Art Dramàtic i la de Coreografia i Pedagogia de la dansa --el Conservatori de Dansa-- estan en procés d'adscripció a la UB, un tràmit que preveuen que culmini d'aquí a uns dos anys, segons fonts de l'institut.

Les quatre escoles sumen 650 estudiants, que augmenten a un miler si se sumen els postgraus i altres cursos que ofereix l'IT, que aquest any tindrà de novetat els nous postgraus d'Escenificació i Tecnologia Digital i el de Projectes Pedagògics i Escènics.

Al centre, hi entrarà una nova promoció de Batxillerat, després que el passat mes de juny finalitzés a l'Institut del Teatre la primera promoció de Batxillerat i les primeres proves PAU: "Ha estat un èxit, hem tingut unes notes fantàstiques a les PAU".

APOSTAR "PEL DIÀLEG"

Marín ha qualificat de "referent a Catalunya, referent a Espanya" l'institut, un espai d'excel·lència educativa i cultural.

"La meva presència també és per donar un missatge molt clar que la Diputació de Barcelona continuarà apostant per l'Institut del Teatre, continuarà apostant per la cultura, continuarà apostant pel diàleg, que crec que aquesta institució també representa", ha dit.

Ha dit que després d'assistir a aquest esdeveniment, la nit d'aquest dilluns coincidirà amb Puyo en la inauguració del Gran Teatre del Liceu: "Espais emblemàtics, d'excel·lència", i ha reconegut la tasca dels professionals que treballen en l'Institut del Teatre des de fa més de 100 anys.