Publicat 24/02/2016 16:41CET

l'Hospitalet modifica el planejament per afavorir a desenvolupar el Districte Cultural

Núria Marín
CATALUNYA INFORMACIÓ

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 24 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha modificat el planejament urbanístic a la confluència dels barris de Sant Josep, Santa Eulàlia i Bellvitge, on el consistori ha projectat la creació d'un Districte Cultural, amb la finalitat d'afavorir que s'instal·lin a la zona activitats relacionades amb la indústria cultural.

En un comunicat, l'Ajuntament ha detallat aquest dimecres que la modificació del Pla General Metropolità afecta un àmbit de 261.221 metres quadrats entre l'avinguda del Carrilet, l'avinguda de la Fabregada, la travessia Industrial i el carrer de Rosalía de Castro.

La nova ordenació preveu l'ampliació d'usos a les zones amb qualificació urbanística industrial i no comporta cap augment de l'edificabilitat, segons el consistori.

L'objectiu és renovar les activitats industrials incloses a l'àmbit del planejament, mitjançant l'ampliació dels usos i la concreció de les activitats relacionades amb la indústria cultural que es defineixen com a compatibles.

La regulació busca afavorir la conservació de l'edificació i potenciar la localització d'activitats de la indústria cultural innovadores i competitives.

El nou planejament proposa convertir el carrer de Cobalt en el carrer central del futur Districte Cultural, amb una nova urbanització que potenciï un paper d'eix articulador.

Per la seva banda, el carrer de Miquel Romeu es convertirà en via de prioritat invertida, per facilitar l'establiment d'espais de creació, oci, comerç i restauració.

Finalment, es planteja la creació d'un parc de les arts que pugui acollir activitats ciutadanes com mercats i exposicions a l'aire lliure i manifestacions artístiques de carrer.

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ha destacat que el Districte Cultural és un projecte "que vol donar una nova oportunitat a aquesta zona de la ciutat que ha patit especialment els efectes de la crisi econòmica".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés