Publicat 20/11/2014 13:59

L'escriptor Santiago Posteguillo: "Em tempta obrir-me a altres períodes històrics"

El autor Santiago Posteguillo​
EUROPA PRESS

L'autor valencià rep a Barcelona el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

L'escriptor valencià Santiago Posteguillo ha assegurat aquest dijous: "Em tempta obrir-me a altres períodes històrics", com la història del conjunt d'Espanya, la de l'Imperi Espanyol o la relació entre Espanya i Amèrica Llatina, ha afegit.

Malgrat ser professor de Literatura Anglesa a la Universitat Jaume I de Castelló, Posteguillo ha lamentat que la història està explicada moltes vegades des del punt de vista britànic: "Sempre som els dolents; no estaria de més fer algunes puntualitzacions a algunes novel·les", i ha dit tenir moltes idees però poc temps per emprendre-les.

Tot i això, ha apuntat: "Et podries quedar tota la vida a Roma. Ens faria falta tota una vida per novel·lar Roma", ha dit sobre la capital italiana.

En roda de premsa a Barcelona abans de recollir el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, ha valorat molt especialment la concessió d'aquest premi a tenor del "prestigi d'una ciutat com Barcelona", així com pel fet que la seva antecessora en el guardó va ser Lindsey Davis, per a l'autor, una gran autora de novel·la històrica.

L'autor de dues trilogies --una sobre Escipió i una altra en espera d'acabar sobre Trajà--, avançant part del seu discurs en la concessió que tindrà lloc en un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona a la tarda, ha explicat que també és un premi molt especial per a la seva mare, molt vinculada a Barcelona a l'haver-se refugiat en ella durant la Guerra Civil.

Preguntat precisament per la data de publicació de l'última part de Trajà, ha parafrasejat l'autor George R.R. Martin, de 'Joc de Trons': "Ha dit que d'aquí a uns anys ningú el jutjarà dient si lliurava les novel·les a temps; tot el món les jutjarà en funció de si estan bé".

"Necessito temps perquè la tercera novel·la estigui com les altres", ha dit Posteguillo, calculant que això no es produirà abans de tardor del 2015 o la primavera del 2016, ja que és una altra novel·la de 1.200 pàgines i nombrosos personatges.

A més d'aquesta obra, Posteguillo va publicar 'La sangre de los libros' l'octubre, 30 relats que novel·len la història de la literatura des de Roma fins a la ciència-ficció d'Isaac Asimov, que té la vocació d'introduir a les noves generacions en els clàssics, així com servir de "gran trivial literari", a més de permetre a l'autor submergir-se en un oasi mentre culmina la seva segona trilogia.

"Fer trilogies és especialment esgotador perquè has de mantenir la tensió literària durant set anys --el que triga a escriure una trilogia--", ha afirmat Posteguillo, argumentant que cal teixir les històries d'un centenar de personatges, dels quals una desena són protagonistes, i alhora introduint noves cares.

Amb això, ha reivindicat que la seva literatura busca sobretot entretenir, el que no està renyit amb mantenir un bon substrat històric, de manera que s'ensenyi història delectant, i s'ha mostrat partidari que cinema i televisió facin produccions històriques: "Tot ajuda que es conegui més del passat".

SÈRIE TELEVISIVA

De fet, ha signat amb Mediapro la realització d'una sèrie sobre la seva trilogia d'Escipió que condensarà 30.000 pàgines en entre vuit i 13 capítols, que guionitzarà Miguel Barros: "Tot i que va ser una reunió dolorosa per tot el que calia sacrificar, Miguel tenia idees plàstiques sobre com plasmar moments èpics bastant bones".

A més, ha celebrat que el productor de moment no ha retallat i "permet posar tots els elefants necessaris", el que es complementarà en la fase de postproducció; tot això en un procés que durarà un mínim de dos anys fins al principi del rodatge, que encara no té repartiment.

Sobre el 'boom' de la literatura històrica, ha tancat: "La novel·la històrica espanyola està per quedar-se", i ha citat a autors tant consolidats com José Luis Corral, José Calvo Poyato i Jesús Maestro, com les noves fornades amb Margarita Torres i Sebastián Rosegui.

També ha estat preguntat per si la novel·la 'Victus', d'Albert Sánchez Piñol, és partidista, ha contestat: "Jo crec que sí, però dóna un punt de vista des del que no s'havia explicat".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés