Publicat 25/8/2014 17:19:39 +02:00CET

L'escriptor Enrique Vila-Matas rebrà el Premi Formentor de les Lletres 2014

Enrique Vila-Matas
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

L'escriptor barceloní Enrique Vila-Matas rebrà aquest dissabte el Premi Formentor de les Lletres 2014 en reconeixement al conjunt de la seva obra literària.

El jurat d'aquest any, presidit per Basilio Baltasar, està format per Cristina Fernández Cubas, Eduardo Lago, Aurelio Major i Ignacio Vidal-Folch, els qui també estaran presents en la lliura del premi, segons ha informat l'organització en un comunicat.

A l'acte de lliurament, que tindrà lloc a les 19.30 hores, després de la trobada amb la premsa a les 17.00 hores, els representants de la família Barceló i Buadas faran lliurament del premi que està dotat amb 50.000 euros.

Aquest guardó està patrocinat pels propietaris de l'hotel Barceló Formentor, la família Barceló i la família Buadas, i es convoca per reconèixer el conjunt de l'obra narrativa dels escriptors la trajectòria dels quals prolonga la gran tradició literària europea.

Així, el principal objectiu del premi és contribuir a consolidar la posició dels autors que han sabut mantenir la seva essència literària, ha informat l'organització.

El Premi Formentor es va recuperar el 2011, amb motiu del seu 50 aniversari, i en els seus tres recents edicions es va concedir a Carlos Fuentes (2011), Juan Goytisolo (2012) i Javier Marías (2013).