Actualitzat 15/12/2015 16:21

L'Arts Santa Mònica dedicarà el 2016 a Muguruza, Nunes i la literatura digital

Els visitants de la sala creixen més d'un 25% aquest any

   BARCELONA, 15 Des. (EUROPA PRESS)

El Centre d'Arts Santa Mònica de Barcelona apostarà aquest 2016 per Fermín Muguruza, José María Nunes i la literatura digital amb exposicions monogràfiques, segons ha explicat a la presentació de la temporada aquest dimarts el director, Jaume Reus.

    La programació del centre es dividirà en quatre grans àmbits: Lletres, Digital, Imatge i Violències, i liderarà la primera àrea la tradicional i "consolidada" Fira Internacional d'Edició Contemporània Arts Libris l'abril.

   Al bloc Digital, l'any començarà amb 'Paraula pixelada', una exposició sobre la literatura digital --que té una vocació tan divulgativa sobre aquest fenomen com de seducció de nous públics--, que explorarà els orígens i les avantguardes d'aquest tipus de literatura.

   També el gener i en aquest bloc, les eines de la instantaneïtat centraran la mostra 'Real Time. Art en temps real', comissariada per Pau Waelder, i que explorarà a través d'una selecció d'obres d'art com les persones viuen en un estat de connexió permanent que condueix a l'ansietat de formar part del present.

IMATGE

   A l'àmbit d'Imatge, la sala s'aproximarà el maig als nous models d'expressió fotogràfica amb l'exhibició 'Nous relats fotogràfics', que tindrà peces de professionals com Samuel Aranda i Carlos Spottorno.

   A la mateixa àrea, destaca l'exposició el juny 'Fermín Muguruza Black is Beltza' produïda amb l'Azkuna Zentroa de Bilbao sobre la novel·la gràfica del mateix nom, que barreja una història d'acció i espionatge amb música, amor i revolució, cosa que ell mateix ha explicat per videoconferència.

   El juliol, el centre dedicarà l'exhibició, comissariada per Joan Maria Minguet Batllori, 'Nunes, més enllà del temps' a l'artista portuguès, que va retratar Barcelona en diversos dels seus films, i del qual es reivindicarà la veu compromesa "ara mateix de penúria" viscuts pel sector de les arts cinematogràfiques.

   Com a aposta de l'apartat de Violències, la sala analitzarà les relacions entre l'art, la producció de violència i les tecnologies digitals en l'exposició 'Tecnologies de la violència' amb 20 artistes.

   També formaran part de la programació del centre, una nova edició del DocField, aquest any amb el tema 'Europe: Lost in Translation', així com altres mostres dedicades als 10 anys d'art emergent a Catalunya i al projecte videogràfic 'Wonders', de Carles Congost.

BALANÇ DEL 2015

   Com a balanç del 2015, el centre ha registrat un increment de visitants del 25,9% del gener al novembre, amb 165.181 visitants respecte dels 131.176 de la temporada passada.

    Segons ha concretat Reus, l'increment diari ha estat del 22,46% en aquest mateix període, amb una mitjana de 578 visitants al dia respecte dels 472 de l'any passat.

    Les exposicions més vistes d'aquesta temporada han estat '1 Dia 1 Foto', amb gairebé 30.500 persones; 'Popcèntric', amb gairebé 14.000 persones, i 'Serrat. 50 anys de cançons', amb gairebé 13.000.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés