Publicat 04/06/2015 14:10

L'art "híbrid i delirant" de David Lorente irromp a la Fundació Arranz-Bravo

Obra de David Lorente en la Fundación Arranz-Bravo
FUNDACIÓ ARRANZ-BRAVO

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

L'art "híbrid, insòlit i delirant" de l'artista David Lorente prendrà a partir d'aquest dijous la Fundació Arranz-Bravo, en la primera exposició individual de l'estudiant d'últim curs de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB), després de guanyar el premi d'Arts Visuals Arranz-Bravo 2014, ha informat la fundació en un comunicat.

L'exposició 'IT', que es podrà veure fins al 27 de setembre en la fundació de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), barreja escultura, fotografia, vídeo i instal·lacions per submergir-se en la "identitat i la superficialitat" contemporànies.

Lorente s'ha interessat pels processos d'apropiació i d'intervenció de les imatges com a estratègies postmodernes inspirades en certes pràctiques artístiques d'icones com Robert Rauschenberg, Robert Longo i Sherrie Levine, que el porten a fer intervencions per revelar l'ocult.

Comissariada per Montse Liz, Mar Esteve i David Martrat --els tres alumnes de l'assignatura de Crítica d'art de Pilar Bonet de la UB--, l'exposició "invita l'espectador a reflexionar" i interactuar de manera lliure al voltant dels conceptes d'identitat, apropiació, societat capitalista, tecnologia, ciència-ficció, processos tecnològics i realitat oculta, ha explicat Liz a Europa Press.

"L'exposició dóna pes a la llibertat interpretativa dels visitants i sobre tot busca que en surtin amb reflexions i preguntes", ha subratllat la comissaria, també estudiant del Màster de Gestió del Patrimoni i Museologia de la UB.

Què s'amaga sota la pell de cada individu? i és la identitat una veritat inqüestionable? són algunes de les preguntes que es plantegen els comissaris per teixir el fil argumental de l'exposició, que fa moltes referències teòriques a Walter Benjamin i Jean Baudrillard.

NUCLI DE L'EXPOSICIÓ: 'IT+ANEU'

En el nucli de l'exposició se situa una instal·lació amb la revista 'It+Aneu', que partint de l'objecte físic de la revista, l'artista genera una posada en escena al seu voltant que possibilita la immersió de l'espectador en un joc de miralls.

Al llarg de les diferents imatges que formen la revista es repeteixen el desert àrid com a fons, fotografies apropiades de diferents revistes de moda i motors mecanismes d'automòbil, seguint una estètica pròxima a l'art postinternet.

"L'espai que genera en la instal·lació amb un mirall trencat simbolitza les esquerdes d'identitat que els visitants desprenen una vegada s'hi reflecteixen", ha subratllat Liz.

El jurat ha valorat l'atreviment i contundència de l'obra d'un compromès Lorente, així com la sòlida personalitat de la seva proposta, que es va imposar a 60 candidatures.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés