Publicat 11/02/2015 13:43

Jordi Socías repassa els seus 40 anys de trajectòria en La Virreina Centre de la Imatge

BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

La Virreina Centre de la Imatge acull l'exposició 'Jordi Socías. Fotografiïs trobades' del 12 de febrer al 26 d'abril, una mostra que proposa un recorregut per més de 40 anys d'imatges capturades pel fotoperiodista Jordi Socías.

L'exposició recull una cinquantena de fotografies fetes des del 1973, que abracen retrats, imatges sobre la història recent del país i moltes més que han aparegut davant dels ulls de Socías en un moment o un altre de la seva carrera.

Les fotografies no estan ordenades segons la temàtica, el moment en què han estat preses, la tècnica usada ni els personatges; sinó que Socías s'ha basat en el seu propi gust i en allò après durant els seus anys com a editor gràfic en revistes com 'El País Semanal' per fer la selecció i la distribució.

Aquesta experiència l'ha ajudat a crear diàlegs entre imatges, oferint lectures visuals noves i sorprenents a través de la suma de dues fotografies sense relació aparent, una tècnica present a la mostra i que cada vegada li agrada més, segons ha explicat aquest dimecres durant la presentació de la mostra.

El fotògraf ha explicat que es limita a mostrar allò que veu davant dels seus ulls, fotografies que ha trobat al llarg de la seva carrera; fet que dóna nom a l'exposició.

Les obres són en blanc i negre, ja que Socías considera que aquests colors aporten intensitat i poesia, i ha assenyalat que d'aquesta manera, tot i que s'acabi de fer la foto, "aquesta ja està fora de temps".

El fotoperiodista ha assegurat que no entén la diferència entre la feina comercial i la personal, i que sempre intenta "crear un món a partir d'una mirada o una finestra" i fer fotos de coses que existeixen tot i que la gent no les vegi.

En relació amb els seus referents; entre els quals destaquen diversos directors de cinema de la Nouvelle Vague i fotògrafs com Cartier-Bresson, William Klein, Man Ray i Richard Avedon; Socías ha assenyalat que el seu coneixement prové de la cultura dels altres i de la gent que ha anat coneixent a la llarg de la seva vida.

Entre les obres de l'exposició destaca la sèrie sobre el franquisme, basada en imatges publicades a les revistes 'Cambio 16' i 'La Calle', i que estan col·locades en caixes de llum amb l'objectiu de donar rellevància a una època important en la vida de l'autor.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés