Actualitzat 07/10/2014 18:17

Jim Mickle repta el públic de Sitges amb un thriller que es transforma en comèdia

El director de cine Jim Mickle
Foto: EUROPA PRESS

"La gent va entendre el tipus de pel·lícula que volia fer", ha explicat

SITGES (BARCELONA), 7 Oct. (EUROPA PRESS)

El director de cinema Jim Mickle ha reptat el públic del 47è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya de Sitges (Barcelona) --patrocinat per Gas Natural Fenosa-- amb el 'thriller' que es transforma en comèdia 'Cold in July', en un ball de gèneres buscat pel cineasta.

   En una entrevista a Europa Press, el director, que dilluns a la nit va presenciar els primers quinze minuts de projecció i els últims quinze, ha explicat que es va sentir satisfet de la reacció del públic: "La gent va entendre el tipus de pel·lícula que volia fer".

   Basada en la novel·la homònima de Joe R. Lansdale, la pel·lícula s'ambienta a Texas en els anys 80, quan un home irromp en una casa i Richard, el pare de família, no dubta a disparar-li; després es converteix en heroi local, i es veurà arrossegat en una trama de violència i de corrupció quan el pare del lladre comenci a perseguir-lo.

   A camí entre el thriller, la comèdia i el gore, 'Cold in July' no és una única pel·lícula, ja que comença emmarcant-se en el drama d'una família tocada per la desgràcia d'un lladre i continua pel camí de la violència i el gore amb notes còmiques: "Són tres o quatre pel·lícules diferents. Aquesta era la nostra intenció".

UN REPTE

   Per a Mickle era un repte incloure diversos gèneres en una mateixa pel·lícula per implicar el públic, i ha confessat haver sentit una "hòstia a la cara" quan va llegir la novel·la, una època en què va topar amb llibres poc ambiciosos i aquest se li va presentar com una manera completament nova d'acostar-se al gènere: "Quan vaig acabar el llibre el vaig tornar a llegir per desmuntar-ne la maquinària i convertir-lo en una pel·lícula".

   'Cold in July' explora en primer lloc el sentiment de culpa d'un exemplar pare de família que mata el lladre que assalta el seu domicili, i planteja molt superficialment el debat de les armes, ja que el director no volia polititzar la pel·lícula, i per això va optar per ambientar-la en els anys 80, ha apuntat.

   Després d'aquesta introducció, la pel·lícula es converteix en un western que batalla per l'honor i per la defensa del bé per part dels seus protagonistes --Michael C. Hall, Sam Shepard i Don Johnson--, amb reminiscències a Robin Hood que Mickle admet, tot i que no de manera conscient.

   La selecció del protagonista, Michael C.Hall --'Dexter' en la ficció televisiva-- ha estat casual, ja que es van conèixer en una festa a Sundance i l'actor se li va oferir per al paper: "Em preocupava bastant que s'associés amb Dexter", ha explicat el director, que aspirava al principi a escollir algú completament anònim per convertir-se en aquest protagonista exemplar.

   Tot i això, ha apostat per la versatilitat de l'actor en els seus papers, ja que veient-lo en altres produccions com 'Gamer', ha considerat que Hall és algú "capaç de transformar els personatges", tal com ha passat a 'Cold in July', ha remarcat.

   Graduat per la Tisch School of Arts de Nova York, Jim Mickle va treballar en cinema i publicitat fent tota mena de tasques abans de debutar amb 'Mulberry Street'; a Sitges ha presentat 'Stake Land' i 'We Are What We Are'.

   La pel·lícula, de Good Films i La Aventura, s'estrenarà a Espanya el 12 de desembre amb el títol 'Frío en julio' després de participar aquest any a la Secció Oficial del Festival de Sundance i a la Quinzena dels Realitzadors del Festival de Canes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés