Publicat 25/11/2014 14:09

Javier Fesser: "Un bany de senzillesa generalitzada ens vindria molt bé"

Javier Fesser
EUROPA PRESS

MADRID, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

"Un bany de senzillesa generalitzada ens vindria molt bé", ha manifestat el cineasta Javier Fesser, qui aquest divendres estrena a les sales d'Espanya 'Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el catxondo', la nova entrega cinematogràfica dels emblemàtics personatges de Francisco Ibáñez.

En aquesta aventura, els famosos agents tornen a portar a terme una operació amb la qual sembraran el caos allà on arribin. Al costat d'ells no falten els habituals: el Súper, la senyoreta Ofelia i el professor Bacteri, el científic que en aquesta ocasió idea un antídot anomenat "rebersicina" amb el qual aconsegueix "capgirar" la personalitat de qui el rep, segons ha explicat Fesser durant una entrevista concedida a Europa Press.

Un dels resultats que aconsegueix amb aquest medicament és aconseguir que algú es torni "senzill". Segons la seva opinió, si s'utilitzés en la vida real, seria l'"ús infal·lible" contra tota la "complexitat" i el que porta les persones a dir que les coses són així. "La pregunta és: La vida és complicada o la compliquem nosaltres? Amb la rebersicina un bany de senzillesa generalitzada ens vindria molt bé", ha dit.

Segons la seva opinió, tot i que l'objectiu dels personatges d'aquesta pel·lícula és "la desgràcia del proïsme", hi ha moltes coses per aprendre d'ells. "Dins d'aquesta crueltat i d'aquest nivell de nyap hi ha una espècie d'honestedat i sinceritat que ja voldrien molts d'aquells que avui poblen els diaris", ha dit.

Segons indica Fesser, la "genialitat" d'aquestes històries rau que "tot el que els ha ocorregut a Mortadel·lo i Filemó ha respost a l'actualitat i avui ocorre el mateix". "És universal i atemporal, tot i que les referències siguin clares, no passa de moda. Hi ha gestos de complicitat a l'actualitat descarats, però alhora estèticament és com el còmic de sempre i és ple de clàssics", ha dit.

"RECUPERAR LA FE EN EL 3D"

Fesser va dirigir el 2003 'La gran aventura de Mortadel·lo i Filemó' i el 2008 va ser Miguel Bardem qui va dirigir 'Mortadel·lo i Filemó. Missió: salvar la Terra'. Ara, per primera vegada, la tercera de les pel·lícules d'aquesta historieta còmica arriba als cines en versió estereoscòpica 3D.

El cineasta ha confessat que aquesta cinta li ha fet "recuperar la fe" en aquesta tècnica ja que no té una "finalitat narrativa" ni pretén fer de la història un "espectacle", sinó que el 3D simplement suposa una immersió en el món de Mortadel·lo i Filemó, de manera que l'espectador pot "entrar", "tocar" i fins i tot "copejar" els protagonistes.

En aquest sentit, el director ha assenyalat que en una pel·lícula d'animació "el repte més gran és el moviment" i, tot i que sembla que al còmic "estan aturats" i que es pot "guanyar la batalla", hi ha una "descripció del moviment de tal calibre que és magistral com Ibáñez mou els seus personatges" i com fa que "aquest món dinàmic estigui en ebullició en cadascuna de les seves vinyetes".

La principal finalitat d'aquest projecte ha estat acostar-se a l'experiència del còmic, aquesta que sentia quan era "petit" i que provocava una "lectura compulsiva" en la qual no podia "esperar a acabar un gag per veure com es resolia el següent", o l'"ansietat per veure que hi ha un segon pla de detalls molt ric", ha ressaltat.

Fesser, qui el 2009 va ser guardonat amb el Premi Goya a la millor direcció i millor guió per la pel·lícula 'Camino', va participar l'any passat en el projecte cinematogràfic 'Al final todos mueren' i, segons ha indicat a aquest mitjà, està treballant des de fa temps en un projecte "apassionant", una coproducció amb la Xina que encara està en fase de naixement i que, segons avança, serà un "drama exagerat".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés