Publicat 28/09/2016 15:09CET

Un hotel de Barcelona acull una exposició permanent sobre la cultura maia

Máscara olmeca de la cultura maya, la más antigua de la colección. Hotel Claris
A. VANUCCHI

BARCELONA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

El museu de l'Hotel Claris de Barcelona acollirà de manera permanent una exposició d'obres representatives de la civilització maia, de més de 2.000 anys d'antiguitat, ha anunciat el president de Derby Hotels Collection, Jordi Clos, en un comunicat.

L'exposició 'Els maies i l'esplendor d'Amèrica', està formada per més de 50 obres inèdites i una selecció de creacions representatives de les civilitzacions precolombines.

El trajecte comença amb els encensers decorats amb la cara del déu de foc, l'aroma del qual formava part l'aliment dels déus, passant per les destrals, utilitzades al costat del jou i les palmes en el tradicional joc de la pilota.

Entre els objectes maies figuren també diverses joies fabricades en jade, el color de les plantes i, especialment, del blat de moro en creixement.

Una de les peces més significatives de l'exposició és una màscara olmeca, la més antiga de la col·lecció, que correspon al Període Preclàssic Mitjà (300-600 A.C.).

El visitant també podrà preveure diferents recipients ceràmics maies, i que es van fer servir com a vaixella de taula, aixovar funerari o regals diplomàtics.

Criden l'atenció els seus elements decoratius com els textos jeroglífics, els motius geomètrics, els animals, els déus i els éssers humans fent una àmplia gamma d'activitats, especialment vinculades a cerimònies religioses o escenes de palau.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés