Publicat 11/7/2019 17:11:29 +02:00CET

Un gran castell inflable de William Forsythe s'apodera del cor del MNAC

C.Casadesús i P.Serra davant el castell
EUROPA PRESS

Aquest "objecte coreogràfic" s'emmarca en el Festival Grec i és per a adults i nens

BARCELONA, 11 jul. (EUROPA PRESS) -

El castell inflable de l'artista nord-americà William Forsythe 'White Bouncy Castle' s'ha apoderat del saló oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), i s'hi estarà fins al 28 de juliol durant el Festival Grec de Barcelona.

En declaracions als mitjans, el director del museu, Pepe Serra, ha detallat que aquest castell blanc mesura 35 metres d'ample per 11 d'alt amb torrasses de 13 metres, i ha celebrat que el museu convidi els visitants a entrar-hi perquè és un museu "molt barceloní".

Per a Serra, aquesta instal·lació dona el missatge que el museu és un centre de participació i trobada, amb una "proposta desconcertant" que posa sobre la taula un relat del museu obert: no hi ha ningú que faci el mateix.

"COREOGRAFIA ACCIDENTAL"

Serra ha avisat que a l'interior de l'inflable, encara que no et moguis, si ho fan els altres provoquen moviment: "Hi ha una coreografia accidental molt interessant".

Després de la performance d'Antoni Miralda al museu, ha celebrat la barreja de disciplines i ha destacat que és la primera vegada que s'omple la sala amb un objecte d'aquesta grandària perquè "la idea és que la gent salti, es trobi amb d'altres i passegi pel museu".

Serra ha dit que hi ha un efecte de deixar-se dur, i encara que no facis res els altres et mouen perquè no es pot estar quiet del tot: "T'agafen ganes de riure", ha descrit Serra, que ha afegit que es tracta d'un projecte complicat a nivell logístic perquè no és tan fàcil com encendre un botó perquè s'infli el castell.

El director del Festival Grec, Francesc Casadesús, ha avançat que es crea una cosa molt bonica de grup a l'interior del castell, i que hi ha qui es queda mirant el sostre de la sala oval des de dins, tot això mentre sona una composició musical de Joel Ryan.

LA SALA OVAL, MILLOR EN ÚS

Preguntat sobre la reconciliació de la sala oval amb el públic després d'haver de tancar el museu per la presència del rei Felipe VI fa uns dies, Serra ha dit que aquesta instal·lació és l'extrem "oposat" al fet que els tanquin la sala.

"No tenim cap sistema de lloguer que permeti tancar ni un minut el museu", ha destacat Serra, que ha afegit que el tancament va ser una imposició de la Delegació del Govern espanyol.