Publicat 23/2/2014 18:23:19 +01:00CET

Girona estrena el musical Josafat basat en l'obra de Prudenci Bertrana, amb entrades exhaurides

GIRONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El Teatre Municipal de Girona ha estrenat aquest cap de setmana en doble sessió --una dissabte i una altra aquest diumenge-- el musical Josafat, basat en la novel·la de l'escriptor Prudenci Bertrana, esgotant totes les entrades d'aquestes primeres funcions.

L'obra ha arribat a l'escenari sota la direcció escènica de Joan Solana, del dramaturg Josep Pujol i del compositor musical Marc Timón, que als últims mesos han treballat a la creació d'aquest muntatge que se situa, en la ficció, a la Catedral de Girona.

Es tracta del primer musical que s'ha produït des del Teatre Municipal de la ciutat i, després d'un procés de selecció d'intèrprets que va començar a l'octubre, els actors que protagonitzen l'obra són Xavier Ribera-Vall, Judith Tobella, Gara Roda i Marc Pujol.

La primera edició de la novel·la 'Josafat' es va publicar el 1906 i el seu argument combina la intriga amb el misteri, a través de passions extremes i personatges carismàtics que s'han convertit en mites locals dins de l'imaginari gironí.

A més, el Teatre Municipal de Girona s'ha ornamentat aquest cap de setmana amb una exposició de l'obra 'Josafat' coincidint amb l'estrena del musical, mentre que als pròxims mesos es preveu que el muntatge es representi a altres escenaris de Catalunya.