Publicat 19/11/2019 17:53:34 +01:00CET

La Fundació Vicki Bernadet presenta una campanya per acabar amb el "silenci" sobre els abusos

La Fundació Vicki Bernadet ha presentat una nova campanya de sensibilització i conscienciació social
FUNDACIÓN VICKI BERNADET

Presenta una campanya coincidint amb el Dia Mundial per a la Prevenció contra l'Abús Sexual Infantil

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Vicki Bernadet ha presentat una nova campanya de sensibilització i conscienciació social amb la finalitat d'acabar amb el "silenci" que existeix al voltant dels abusos sexuals infantils, ha explicat la fundadora en roda de premsa aquest dimarts.

La fundació ha atès més de 700 denúncies el primer semestre d'aquest any -l'any passat es van registrar un total de 1.139 denúncies- i creu que 1 de cada 5 menors és víctima d'abusos sexuals abans de complir els 17 anys, dels quals un 60% no rep cap mena d'ajuda.

Bernadet ha atribuït aquestes xifres tan altes a una normalització social d'aquest problema en els últims anys, gràcies a "la repercussió mediàtica d'alguns casos", però insisteix que encara continua sent necessària una gran sensibilització i conscienciació social per canviar aquesta situació.

La campanya, que s'ha dut a terme en col·laboració amb l'agència de comunicació Ogilvy Barcelona, part d'un espot publicitari que pretén sensibilitzar a l'espectador i aconseguir que la societat empatitzi amb aquesta causa i aporti fons per millorar les condicions d'assessorament i atenció a les víctimes que es posen en contacte amb la fundació.

"Avui dia encara existeixen dos tabús en la societat: l'incest i el sexe amb menors, la qual cosa pretenem amb aquesta campanya és posar-ho sobre la taula, donar-li llum", ha subratllat el director creatiu d'Ogilvy, Gabriel García d'Or, qui ha explicat que l'espot es podrà compartir amb el hashtag #LaInfanciaNoseToca.

Bernadet ha explicat que "per a un nen o una nena, trobar el coratge i la persona adequada per explicar alguna cosa així és un gran esforç", i ha demanat que, malgrat ser un tema dolorós, la societat trobi aquesta mateixa força per lluitar contra el problema.

LLARGUES LLISTES D'ESPERA

Bernadet ha afirmat estar cobrint un servei que l'administració pública no ofereix, i ha criticat que "la infància no és a l'agenda política dels partits, la infància sempre és a la cua".

Com a conseqüència, ha explicat que la fundació ha arribat a tenir cues molt llargues: "Hem arribat a tenir un any de llista d'espera, però ara ja s'ha reduït a uns pocs mesos, gràcies a l'esforç per part de la fundació", ha assegurat.

Finalment ha destacat que la solució a aquest problema implica treballar conjuntament amb la societat, i ha insistit que no seran ni les administracions ni els advocats els que possin fi a aquesta situació, sinó que "serà l'efecte dòmino que ho farà canviar tot".