Actualitzat 12/06/2014 17:58

L'estrena de 'Clouds' i un bosc oníric de llum i so protagonitzen el començament del Sónar+D

La instalación 'Imposition', del grupo La Fábrica, en el Sónar+D
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 juny (EUROPA PRESS) -

El congrés internacional Sónar+D, branca professional del Festival Internacional de Música Avançada i New Media Art Sónar, ha arrencat aquest dijous a les 12 hores al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona amb l'estrena a Europa del documental interactiu 'Clouds', de George i Jonathan Minard, i l'espectacle 'Imposition', un bosc oníric de llum i so dissenyat pel cèlebre centre d'investigació creativa Fabrica, com plats forts de la primera jornada.

El documental 'Clouds' s'ha concebut per ser visionat amb les ulleres de realitat virtual Oculus Rift --fa poc adquirides per Facebook-- i ha congregat llargues cues de curiosos: "És l'experiència més increïble visual i sonora que he tingut mai", ha explicat a Europa Press el sevillà José López, que assisteix al Sónar al costat d'un grup d'amics.

El documental, que anticipa el futur del cinema i se centra en entrevistes als millors tecnologistes creatius del món, es va estrenar mundialment en el festival de cinema Sundance i va guanyar el Premi Transmedia al Festival de Tribeca.

A pocs metres d'on es pot visionar el documental, els italians Fabrica ofereixen un espectacle únic en una sala fosca plena de troncs d'arbres que s'il·luminen al compàs de la música d'un dj situat en segon pla.

El xou juga amb la percepció de la realitat i l'espai a través dels arbres digitals lluminosos, que es fusionen amb sons onírics d'electrònica fosca i projecten efectes visuals hipnòtics.

A l'apartat MarketLab, centre neuràlgic del Sónar+D, s'exposen 22 projectes tecnològics innovadors que se centren a l'ús de les tecnologies, la música i l'art, entre els quals destaca el treball de Soundry, que explora el so en tres dimensions i s'alia amb dj i professionals del so.

Els responsables de Soundry han explicat a Europa Press que una de les novetats d'aquest any és el 'Boom Boom', un dispositiu de so 3D que permet gravar escenes envoltants per traslladar a l'oient a qualsevol lloc del món al col·locar-se uns cascos.

A l'espai AppCafé es poden descobrir 19 aplicacions per a dispositius mòbils seleccionades per l'organització, com la centrada en el grup Radiohead 'Polifauna', que proposa un viatge immersiu per un ecosistema canviant d'arbres, plantes i animals, amb la música del grup com protagonista.

TALLERS I CONFERÈNCIES

La primera jornada del Sónar+D també ha estat marcada per multitud de tallers i conferències per a professionals, amb reconeguts noms del sector, com la responsable dels efectes visuals de pel·lícules com 'Harry Potter' i 'Gozilla', Virginie Bourdin, l'artista polifacètic Daito Manabe, i la directora del programa artístic de la plataforma de 'crowdfunding' Kickstarter, Stephanie Pereira.

També han revelat les seves experiències alguns dels components del grup d'artistes londinencs Random International, especialment coneguts per la seva instal·lació 'Rain Room', una cascada de pluja que no mulla gràcies a un sistema 3D que permet fusionar l'art i la tecnologia, que ha provocat llargues cues a Londres i Nova York.

A més, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha presentat als tres guanyadors de la jornada Hakathon, la marató de hakers organitzada el maig per l'àrea de Mitjans Digitals de la Corporació, la Conselleria de Cultura de la Generalitat, el Sónar+D i el Clúster Audiovisual de Catalunya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés