Actualitzat 20/5/2014 12:20:29 +00:00 CET

El festival Ciutat Flamenco cita més de 30 artistes al Mercat de les Flors

Sol Picó
EUROPA PRESS/SOLPICO.COM

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El festival Ciutat Flamenco es farà des d'aquest dijous fins al diumenge al Mercat de les Flors de Barcelona i amb la participació de més de 30 artistes, com Sol Picó, Eva Yerbabuena i Maruja Garrido, ha informat aquest dimarts l'organització en un comunicat.

També mostraran el seu art flamenc l'artista Esperanza Fernández, amb l'espectacle 'Mi voz en tu palabra', i el 'cantaor' Pere Martínez, amb l'actuació històrica 'Les trinxeres de 1714', en què tindrà la col·laboració del guitarrista Juan Carlos Gómez.

La trobada té un plantejament "universalista, obert i democràtic", i té la voluntat de desafiar els límits del flamenc, per la qual cosa els espectacles comporten barreges i transformacions d'aquest estil.

El Ciutat Flamenco està dedicat novament a la figura de la 'bailaora' Carmen Amaya, i té la vocació de "repassar, reivindicar i actualitzar el llegat d'una de les artistes catalanes més universals", per el que la cita se celebra amb el títol de 'Las Cármenes'.

"Amaya encarna perfectament l'esperit transgresor i universal que guia el certamen", ha destacat l'organització, que aquest any va a càrrec del Mercat de les Flors i del Taller de Músics, que també han programat nombrosos tallers i activitats paral·leles.

La principal novetat de l'edició d'aquest any és que serà "més accessible" per a les persones amb discapacitat auditiva, amb l'objectiu que les persones sordes puguin participar en la trobada, amb una guia adaptada i tallers específics, entre d'altres activitats.