Actualitzat 09/10/2015 16:09

David Cirici i Llorenç Cadpevila, Premis Cruïlla de literatura infantil i juvenil

   BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

Els escriptors David Cirici i Llorenç Capdevila Roure han guanyat els Premis Cruïlla de literatura infantil i juvenil, respectivament, han anunciat els autors aquest divendres en roda de premsa.

  'El vol de l'oreneta' de Cirici és el títol guardonat de la XXXI edició de la col·lecció El Vaixell de Vapor, una de les col·leccions de referència en la literatura per a nens.

   El llibre d'aquest escriptor i expublicista de Barcelona narra la història de Seydou, un nen adoptat a Barcelona que es cola en un avió per tornar al seu país natiu, Mali, i retrobar-se amb una amiga de la infància que li ha demanat que la visiti.

   "Amb l'excusa de la història, acabo parlant de la meva infància i d'un país al qual estimo molt, com és Mali", ha explicat Cirici molt agraït d'haver estat premiat amb una història amb la qual l'autor es va inspirar en el cas real d'un nen belga que va pujar a un avió sense bitllet ni documents d'identitat.

   "Jo ho vaig provar amb el meu fill petit. Provin-ho, si en tenen, i veuran que no és tan difícil", ha expressat amb humor l'escriptor sobre l'acció del protagonista.

   És la primera vegada que Cirici publica una obra amb l'editorial Cruïlla, i l'editora Núria Font ha apuntat que "el tema d'aquest llibre és l'adopció però és l'excusa per parlar d'un viatge físic i personal amb una història que fa riure i plorar".

   Capdevila, professor d'institut i filòleg, és el guanyador del premi de la col·lecció Gran Angular, destinada a la lectura a partir dels 12 anys, amb el seu llibre 'L'herència del vell pirata', que explica la història de Met que ha d'afrontar la pèrdua d'un ésser estimat als 15 anys.

"MEMÒRIA HISTÒRICA"

   "El segon tema que va aparèixer va ser la memòria històrica", ha explicat l'escriptor sobre les qüestions que el van impulsar a escriure el relat.

   "Convisc més amb adolescents que amb adults durant el dia", ha expressat Capdevila en relació amb el vincle que hi ha entre la seva docència a Santpedor i la tasca d'escriure.

   La secretària del premi de Gran Angular, Dolors Ortiz, ha apuntat que "es van presentar 13 obres de temàtiques i gèneres diferents però el jurat ho va decidir per unanimitat".

   Els dos premis, convocats per la Fundació SM, són dotats amb 15.000 euros i tenen un jurat amb especialistes del món editorial com l'escriptor Pep Albanell, Lali Diumarò, Maite Ricart, Dolors Ortiz, Núria Font, Carme Serret, Maria Antònia Ledesma, entre d'altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés