Actualitzat 08/03/2016 16:02

CosmoCaixa viatja als orígens humans a 'El bressol de la humanitat' amb 200 peces úniques

El comisario y arquólogo Manuel Domínguez-Rodrigo junto a Lucy
EUROPA PRESS

El museu llança una guia per interactuar amb les exposicions

   BARCELONA, 8 Març (EUROPA PRESS) -

   El museu de ciències CosmoCaixa de Barcelona ha viatjat fins als orígens humans a Àfrica fa 4 milions d'anys amb 200 peces úniques en la exposició 'El bressol de la humanitat', ha explicat la directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Durán, aquest dimarts en roda de premsa.

   El museu llançarà a partir de Pasqua una guia-aplicació, disponible en quatre idiomes, que té la finalitat d'oferir una experiència interactiva amb les exposicions del museu a través d'una audioguia, un mapa, un concurs i una galeria d'imatges.

   'El bressol de la humanitat', que ha estat al Museu de l'Evolució Humana de Burgos i al Museu Arqueològic de Madrid, és una selecció de peces procedents del Museu Nacional de Dar es Salaam (Tanzània), i de les excavacions de l'equip The Olduvai Paleoanthropology and Paleoecology Project (Toppp) sobre l'origen i l'evolució humana.

   Els arqueòlegs i comissaris de l'exposició, Enrique Baqueadano i Manuel Domínguez-Rodrigo, han exalçat el valor de la mostra: "Hem tingut el privilegi d'accedir a uns dels llocs més espectaculars".

   "Mai havíem tingut tanta informació. Amb aquesta exposició, volem obrir les portes a la societat perquè conegui el treball que aquest equip ha fet durant 20 anys", ha continuat Domínguez-Rodrigo.

D'AUSTRALOPITECÍ A HOMO SAPIENS

   Domínguez-Rodrigo ha apuntat que l'exposició té els quatre grans homínids com a blocs que estructuren la mostra: "Primer hi ha els australopitecins, amb Lucy, que és el primer australopithecus afarensis que es va descobrir el 1974; després vénen els habilins; després les formes complexes amb els homoergaster, que ja s'assemblen més a nosaltres; i finalment, el quart bloc amb l'aparició de l'espècie humana a partir dels homo sapiens".

   "Podem dir amb orgull que estem contribuint a descobriments molt importants amb aquesta exposició que és única i serà l'última vegada que tindrem l'oportunitat de tenir aquestes peces fora de Tanzània", ha continuat.

   Les 200 peces de l'exposició, que podrà veure's fins al gener del 2017, són originals de diversos jaciments de la zona de la Vall del Rift, i té l'esquelet parcial de Paranthropus boisei d'1,3 milions d'antiguitat, mandíbules, dents de rinoceronts, així com fòssils d'animals que ja no existeixen, entre d'altres.

   El director del patrimoni Històric i del Museu Nacional de Tanzània, Audax Mabulla, ha destacat que els visitants podran "interactuar i veure animals que ja no existeixen, homínids i diferents tipus d'eines"; després l'exposició tornarà a Tanzània per quedar-se com a mostra permanent.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés