Actualitzat 06/03/2016 12:35 CET

El Consell Assessor d'Art Públic es reuneix dimarts per debatre sobre la façana del Liceu

Liceu
BOFILL

BARCELONA, 6 mar� (EUROPA PRESS) -

El constituït recentment Consell Assessor d'Art Públic de Barcelona es reunirà per primera vegada aquest dimarts i abordarà entre d'altres assumptes la proposta de nova façana del Gran Teatre del Liceu.

A la trobada assistirà l'artista Frederic Amat, al costat d'altres assessors, que detallaran als membres del consell les característiques de la seva proposta d'intervenció artística de la façana, que ha generat polèmica, amb protestes pel canvi d'imatge però també adhesions.

El Consell emetrà després d'evaluar-la un posicionament no vinculant, ja que es tracta d'un òrgan d'opinió i assessorament sobre intervencions artístiques de caràcter permanent a l'espai públic de la capital, atenent a criteris artístics i d'impacte urbanístic.

Des del coliseu líric han assegurat que esperen que es valori la proposta de reforma no només des del punt de vista artístic i arquitectònic, sinó també social, ja que consideren que contribueix a valoritzar l'entorn i a unir la rambla dels Flors amb la del Raval.

En la reforma es preveu col·locar semicercles a la façana i fonts del teatre han defensat que s'ha de valorar el projecte "en tota la seva dimensió", motiu pel qual han demanat al consell assessor que escolti l'artista i l'equip d'arquitectes per pronunciar-se sobre la proposta, finançada pel mecenes Josep Sunyol.

Per al Liceu, aquest projecte implica dotar d'una "nova pell" del segle XXI a un conjunt arquitectònic dels segles XIX i XX, i que ha rebut una bona acollida per part de l'associació de veïns i de la de comerciants del Raval perquè consideren que pot contribuir a valoritzar l'entorn.

L'ajuntament va recomanar un projecte amb un impacte visual menor, es va redefinir la proposta modificant la densitat i el diàmetre de part dels 170 semicercles, que seran de ceràmica --amb un material que s'autonetejarà amb la pluja i evitarà que s'hi posin coloms-- i que podran retirar-se.

CONSELL

Entre els membres del nou consell hi figuren el tinent d'alcalde Jaume Asens com a president; la també tinent d'alcalde Janet Sanz com a vicepresidenta, i els comissionats Ricard Vinyes i Berta Sureda com a vocals.

També formen part de l'òrgan com a vocals la cap del departament de Patrimoni Arquitectònic, Històric i Artístic, Maria Luisa Aguado; el director general de Barcelona Regional, Josep Bohigas; el gerent d'Ecologia Urbana, Jordi Campillo; la gerent adjunta d'Urbanisme, Aurora López, i el director de Memòria i Història de l'Icub, Carles Vicente.

La conservadora d'escultura del Museu Frederic Marès, Montserrat Torras, ha estat designada secretària, mentre que figuren com a membres externs el director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), Ferran Barenblit; el director del Museu Frederic Marès, Josep Maria Trullén; l'historiador Daniel Giralt-Miracle; la professora Núria Benach, i els arquitectes Eugeni Bach, Gustau Gili, Meritxell Inaraja i Julia Schulz-Dornburg.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés