Publicat 03/02/2015 14:25

'Ciutat Morta' i 'El cas Pujol' rebran el premi Ciutat de Barcelona 2014

Xapo Ortega y Xavier Artigas, codirectores del documental 'Ciutat morta'
EUROPA PRESS

Albert Guinovart, Circ Raluy, Sol Picó i Jordi Vintró, entre els guardonats

BARCELONA, 3 febr. (EUROPA PRESS) -

El documental 'Ciutat Morta' i el llibre de Toni Sala 'El cas Pujol' rebran el Premi Ciutat de Barcelona 2014, uns guardons que es lliuraran el 10 de febrer en el marc de les festa major d'hivern de la ciutat, en honor a Santa Eulàlia, segons ha anunciat el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement Creativitat i Innovació de l'Ajuntament, Jaume Ciurana.

El Consell de Cultura lliurarà els 20 guardons dels premis en un acte que tindrà lloc al Saló de Cent de l'Ajuntament amb l'actriu Àgata Roca i la cantant Joana Serrat, en el marc dels actes de les festes de Santa Eulàlia, que se celebraran entre el 6 i el 12 de febrer, amb un programa que posa l'èmfasi en els actes tradicionals.

Ciurana ha valorat el fet que el documental 'Ciutat Morta' figuri entre els premiats com un símptoma de respecte per "el valor suprem de la llibertat en la creació", a més d'assenyalar el jurat dels guardons com totalment independent.

Entre els premiats també es troben Carles Martínez (teatre), Sol Picó (dansa), Albert Guinovart (música), Circ Raluy (circ), L'Avenç (mitjà de comunicació) i Jordi Vintró (traducció en català).

LES FESTES D'HIVERN MÉS IL·LUMINADES

El pressupost de les festes és de 380.000 euros, dels quals 200.000 es destinaran a la part més commemorativa i popular i 180.000 als actes del cicle Llum Bcn, ha descrit Ciurana, que ha destacat que 90.000 euros provenen de la taxa turística.

El tinent d'alcalde de cultura ha esmentat com a novetat l'èmfasi en el cicle Llum Bcn i la creació de punts de trobada entre la ciència, l'art i el coneixement, paral·lelament als actes de cultura tradicional i popular.

En aquesta edició, les festes comptaran amb el seguici festiu de Manresa com a convidat, que es troba ja exposat al pati del Palau de la Virreina.

La directora de Festes i Tradicions de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), Maria Güell, ha afegit que la festa té intenció de dirigir-se als joves i nens perquè gaudeixin de la cultura tradicional, que són "els que seguiran en el futur", i transmetre-ho als joves, que seguiran, i els actes tenen més qualitat per no tenir la massificació de la Mercè.

"També inclouran una diada castellera 'a l'antiga'. Els castellers han evolucionat molt, i a l'antiga significa que cada colla es fa les normes a la seva mesura, una forma original", ha valorat Mirall.

Com a novetat, també s'estrena el ball de bastons, on intervindran les deu colles de la ciutat dissabte a la tarda, entre d'altres actes com el correfoc.

FESTIVAL LLUM BCN

El festival Llum oferirà una sessió de castellers il·luminats a càrrec de la 'colla' de Barcelona, a més de tres recorreguts per la ciutat --Mar, Catedral i Rambles-- que inclouran un recorregut sonor per seguir amb una aplicació mòbil, ha explicat Mirall.

Es recorreran patis il·luminats del barri gòtic de la ciutat i diferents espais urbans il·luminats i incloent "sorpreses", ha explicat la comissaria del festival. Llum Bcn Maria Güell, que ha esmentat l'oportunitat que s'ha ofert a estudiants d'experimentar amb el seu talent.

La cita repetirà el mapping de la plaça Sant Jaume que es realitza en les festes de la Mercè, a càrrec dels estudiants del Màster d'Audiovisuals de l'escola Elisava, que mostraran cinc obres, mentre que també es recupera l'espectacle de mapping de gran format a la Pedrera i s'organitzen tres rutes pels carrers.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés