BARCELONA, 17 març (EUROPA PRESS) -
Dos projectes d'investigació que estudiaran els efectes del consum moderat de cervesa a nivell cardiovascular i neurodegeneratiu han estat seleccionats pel Comitè Científic del Centre d'Informació Cervesa i Salut (CICS) com a adjudicataris de la 15 edició de les Beques Manuel de Oya: Cervesa, Salut i Nutrició.
Les dues ajudes, que ascendeixen a 18.000 euros cadascuna, permetran al CICS renovar per quinzè any consecutiu el seu compromís amb la investigació i amb els joves, en aquesta ocasió, procedents de Catalunya i Andalusia, ha informat el CICS en un comunicat aquest dimarts.
Alba Deyà, de l'Institut Català de Ciències Cardiovasculars (CSIC-ICCC) centrarà la seva investigació en 'Els efectes cardiovasculars de begudes fermentades', i Victoria Isabel Ruiz, de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Sevilla, intentarà dilucidar els efectes de la ingesta moderada de cervesa en la proliferació i viabilitat de les cèl·lules mare del teixit adipós, així com la seva protecció davant substàncies oxidants.