Publicat 23/11/2015 14:41

Bosé i Belén Rueda apadrinen la Gala Sida 2015 per recaptar fons contra el VIH

Boris Izaguirre serà el mestre de cerimònies i El Tricicle oferirà una actuació especial

BARCELONA, 23 nov. (EUROPA PRESS) -

L'actriu Belén Rueda és la nova padrina de la Gala Sida Barcelona 2015, una nit solidària organitzada per la Fundació Lluita contra la Sida (FLS) i dirigida pel cantant Miguel Bosé, per recaptar fons per a projectes d'investigació centrats en l'eradicació del VIH i la seva cura a través de la vacuna, que podria ser una realitat el 2020, ha explicat el president de la fundació, Bonaventura Clotet, aquest dilluns en roda de premsa.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (Mnac), a Barcelona, acollirà aquest dilluns al voltant de 700 personalitats de la cultura, els esports i el món empresarial i polític, ha explicat el cantant i ambaixador de la fundació, que ha agraït les col·laboracions privades que amb les anteriors edicions han aconseguit recaptar al voltant de 2,7 milions d'euros.

Boris Izaguirre serà el mestre de cerimònies de la gala i col·laboraran també amb una actuació especial els integrants del trio còmic El Tricicle, que en roda de premsa han destacat la importància de "posar de manifest que la lluita segueix" i que la malaltia no és un tema resolt, encara.

Els premis Barcelona AIDS Awards 2015 recalaran aquest any en el doctor Mario Stevenson i la Fundació Mac de Lluita contra la Sida, per la seva trajectòria i tasca en la lluita contra la malaltia.

FORMAR PER PREVENIR

Clotet ha advocat per la formació i l'educació en escoles i universitats, tant en el referent a les malalties com el sexe en general, per poder aconseguir que els joves tinguin "relacions més madures i amb menys risc", ha observat en relació amb els al voltant de 900 casos nous que es donen cada any a Catalunya.

"S'ha perdut la por perquè el jove ho percep com una cosa distant, o creu que hi haurà una solució per a la malaltia i no es preocupa per prevenir", ha opinat, i ha recalcat la importància de sensibilitzar de manera contínua, perquè els hàbits són molt difícils de canviar, com passa amb l'addicció al tabac, que costa molt deixar tot i com és de dolent.

RECONEIXEMENT MUNDIAL

Clotet ha relatat que fa dues dècades la Generalitat i l'Obra Social La Caixa van impulsar la investigació amb el projecte Hivacat, dins de la fundació Iriscaixa, que treballa amb estratègies de cura a més de la vacuna, que és la peça central però que no pot curar en la seva totalitat ni a totes les persones, una estratègia que porten només deu laboratoris a tot el món.

L'estatunidenc Stevenson, que també investiga el VIH, ha alabat l'equip d'investigació d'Iriscaixa que, "amb un pressupost deu vegades inferior al d'altres laboratoris, és un referent mundial" per les seves estratègies de cura paral·leles a la vacuna, i ha destacat el talent de l'equip del Clotet, al qual ha situat a l'avantguarda internacional.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés