Actualitzat 29/09/2015 17:13

El Barcelona Gallery Weekend converteix la ciutat en "capital de l'art contemporani"

Matt Mullican, Antonio López, Torres-García, Calder, Miró i Stilinovic, entre els exposats

   BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

La primera edició del Barcelona Gallery Weekend, en què participaran 21 galeries i altres espais convidats, convertirà la ciutat en la "capital de l'art contemporani", ha destacat aquest dimarts el president d'Art Barcelona, Joan Anton Maragall, a la presentació del certamen.

   La cita, que coincidirà amb la fira d'art contemporani Swab al pavelló Italià, recull el clamor "unànime i entusiasta" d'un sector que ha romàs callat pel que fa a grans esdeveniments durant els últims anys i que vol oferir una gran finestra a la vida artística barcelonina, ha assenyalat Maragall.

   Es tracta d'una "proposta internacional i global" amb artistes internacionals com el reconegut Matt Mullican i Mladen Stilinovic, així com altres d'autòctons, com el consagrat Antonio López, Perejaume i Antoni Llena, ha assenyalat Maragall, juntament amb la responsable de l'esdeveniment, Imma Mora.

   Per facilitar la visita, els organitzadors han dissenyat quatre rutes que permeten recórrer les propostes de l'Eixample Nord, l'Eixample Sud, la zona de Ciutat Vella i Raval i l'espai Montjuïc i l'Hospitalet, amb la renovada galeria Carles Taché, el Pavelló Mies van der Rohe, Ana Mas Projects, Nogueras Blanchard i l'Espai industrial Cosme Toda.

   Part de les exposicions que mostraran les 21 galeries seleccionades --tres de les quals eren independents abans de formar part del projecte i una s'hi ha associat-- s'inauguraran aquest dijous i altres han obert les portes fa poc, però totes continuaran obertes més enllà de diumenge.

   Les propostes efímeres que tan sols es podran gaudir aquests quatre dies són les que formen part del projecte 'Composiciones', comissariat per Mariana Canepa i Max Andrews de Latitudes, que proposaran cinc projectes a càrrec dels artistes locals David Bestúe, Dora García, Jordi Mitjà, Rasmus Nilausen amb Pere Llobera i Daniel Steegmann Mangrané.

   Tots ells faran individualment intervencions temporals en espais singulars fora del circuit contemporani, com és el cas del Museu Geològic del Seminari, que normalment està tancat i que tindrà una intervenció de llums i dibuixos amb una "arqueologia" molt personal de Jordi Mitjà.

   Un altre dels espais emblemàtics que tindrà una intervenció especial és el del recinte industrial Cosme Toda a l'Hospitalet de Llobregat, a més dels Jardins de La Central del Raval, l'Umbracle del Parc de la Ciutadella i la Biblioteca del Camp Freudià, en què Dora García activarà l'espai d'una forma diferent, unint art, ficció i psicoanàlisi.

   Com ja passa a Berlín, Amsterdam i Viena, la cita de les galeries vol ser un aparador de l'activitat cultural intensa que viu Barcelona, i en el cas de la Galeria Marlborough, el treball d'Antonio López només es podrà veure els quatre dies de la cita, que visitaran 60 col·leccionistes internacionals, i ha costat 320.000 euros --des de la seva preparació fa dos anys, 177.000 euros procedents de l'erari públic--.

GRANS NOMS INTERNACIONALS

   Entre els grans noms internacionals hi figuren Matt Mullican, que serà present en una exposició a la galeria Projecte SD, i Mathieu Pernot, a la Galeria Senda, on es podrà veure la primera exposició dedicada al francès a Espanya.

   També hi figuren noms destacats com Sean Scully, Bouchra Khalili, Joaquín Torres-García, Daniel G.Andújar, Diego Pujal, Carlos Pazos, Mladen Stilinovic, Ignacio Uriarte, Ángel Marcos, Irene van de Mheen, a més d'altres consolidats com Joan Miró, Antoni Tàpies, Alexander Calder i Miquel Barceló.

   El director de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat, Jordi Sellas, ha destacat el "consens i professionalitat" del sector, mentre que la comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda, ha ressaltat la potencialitat d'aquesta cita els anys vinents.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés