Actualitzat 11/10/2015 12:12:43 +00:00 CET

Arrenca el IV Laboratori d'Escriptura de Guió de Cinema Fantàstic al Festival de Sitges

SITGES (BARCELONA), 11 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La Fundació SGAE, la plataforma Cine365 Film i el Festival de Sitges han presentat aquest diumenge en el marc de Sitges 2015 la quarta edició del Laboratori d'Escriptura de Guió de Cinema Fantàstic.

   La iniciativa té com a objectiu l'escriptura de sis guions de gènere i la producció cinematogràfica d'un dels sis, que serà dirigit pel guanyador del Premi Sitges Cine365 Film d'aquesta edició, segons ha informat l'organització.

   El Laboratori d'Escriptura s'estructura en dues fases: en la primera, sis autors seran seleccionats per un jurat format per professionals de reconegut prestigi per crear i desenvolupar obres de gènere fantàstic per a llargmetratge.

   Aquest Laboratori se celebrarà a Barcelona, on els sis autors i el director del projecte treballaran en els guions des de gener a maig de 2016.

   La Fundació SGAE, que anunciarà els resultats de la convocatòria amb els sis projectes elegits el gener del 2016, dotarà amb 5.500 euros els autors finalistes.

   La segona fase, promoguda per Cine365 Film i Apache Films, estarà orientada a la producció cinematogràfica. Una vegada fet el Laboratori, Cine365 Film convocarà un segon jurat, integrat per professionals de la cinematografia i un representant de la Fundació SGAE, que seleccionarà un dels sis projectes desenvolupats en la primera fase, en funció dels criteris de qualitat i viabilitat del projecte.

   La producció la faran Cine365 Film i Apache Films i serà dirigida pel guanyador del Premi Sitges Cine365 Film de l'actual edició del festival.

   Durant la presentació, la directora institucional d'Audiovisual de la Fundació SGAE, Inés París, ha comentat que "hi ha una carència en el sector audiovisual i és que no s'inverteix en desenvolupament".

   Per aquest motiu, "perquè hi hagi una bona pel·lícula ha d'existir un bon guió, i bon guió necessita temps per al seu desenvolupament. Per això és útil aquest Laboratori, que permet a sis autors treballar en un guió en les condicions més òptimes possibles, perquè el projecte no es quedi en projecte sinó en un llargmetratge".

   Per la seva banda, el director del Festival, Ángel Sala, ha manifestat que "Sitges es proposa cada any de manera clara i contundent oferir un suport a la creació. En aquest sentit, el festival dóna suport a aquesta proposta amb la finalitat d'incentivar el talent i promoure la feina dels professionals".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés