Publicado 18/12/2023 21:30

L'habitatge i l'acord amb la UE centraran l'acció del Govern d'Andorra el 2024

Espot, Marsol i Riba durant la trobada nadalenca amb els mitjans de comunicació
SFGA/CESTEVE

Espot ho ha explicat en la tradicional trobada de Nadal amb la premsa

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 18 des. (EUROPA PRESS) -

L'habitatge i l'acord d'associació amb la Unió Europea (UE) centraran l'acció política del Govern andorr durant el 2024.

Ho ha destacat davant els mitjans de comunicació el cap de Govern, Xavier Espot, durant la tradicional trobada nadalenca, segons informa l'executiu en un comunicat.

Espot ha detallat les accions que engegar el Govern durant els mesos vinents al costat de la ministra de Presidncia, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol; el secretari d'Estat per a les relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, i el ministre portaveu i de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal.

En relació amb l'habitatge, el Govern assegura que continua oferint "m estesa" a les forces polítiques per avanar amb l'estratgia per fer front comú amb la problemtica.

Tant Espot com Marsol han remarcat "el bon enteniment parlamentari" per aprovar el suplement de crdit per al parc públic d'habitatge de lloguer a preu assequible o amb les mesures per permetre les prrrogues dels contractes de lloguer.

La ministra d'Habitatge ha explicat que aquest dilluns s'ha reunit amb el grup de treball per al pla d'acció per a l'habitatge i s'ha acordat, entre d'altres, a avanar en la redacció d'una proposta de llei del dret a l'habitatge, o posar en comú els requisits per accedir al parc públic d'habitatges.

Marsol també ha avanat la voluntat de mantenir reunions sectorials amb els propietaris de pisos de lloguer i "escoltar les aportacions" dels impulsors de les manifestacions per l'habitatge.

Segons detalla la nota de premsa, els reptes pel 2024 inclouran, a més de posar al mercat els primers pisos del parc públic de lloguer, fer aflorar pisos buits, regular els allotjaments turístics i l'activació de la collaboració publicoprivada.

De la mateixa forma, s'informa que en els propers mesos s'iniciar el procés per implementar "en un termini de 18 mesos" un registre de la propietat.

UNIÓ EUROPEA

Durant la trobada amb la premsa, Riba ha detallat el calendari que es planteja en els següents mesos per "avanar" en la redacció de l'acord d'associació.

Així, ha explicat que fins al primer semestre del 2024 tant Andorra com la UE treballaran "de forma coordinada" per definir el redactat final del text, que haur de respectar els acords polítics aconseguits.

En parallel, el Govern aprofitar el primer semestre de l'any que ve per continuar comunicant "les grans línies polítiques" i també es disposar dels estudis d'impacte.

El comunicat explica que entre abril i setembre es preveu entrar en una fase de comunicació més detallada amb la voluntat d'impulsar "un gran debat nacional" per escoltar a la ciutadania del país, ha exposat Espot.

Finalment, el Govern també preveu treballar durant l'any que ve en el desplegament legislatiu necessari per a una futura implementació de l'acord.

Entre ells, es destaca la regulació del referndum vinculant políticament que es preveu celebrar a la fi del 2024 per rubricar, si la ciutadania ho aprova, l'acord d'associació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés