Publicado 19/03/2024 15:18

Les entrades a 4 euros per mirar cinema en català a Andorra triplica els espectadors

Mònica Bonell i Josep Segura durant la roda de premsa
FOTO:SFGA/JAVILADOT

El Govern del Principat destinarà 50.000 euros a subvencionar la diferència dels bitllets aquest 2024

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 19 març (EUROPA PRESS) -

L'incentiu del Govern d'Andorra per poder mirar cinema en català amb entrades a 4 euros durant el 2023 ha permès triplicar el nombre d'espectadors.

Concretament, les 15 pel·lícules projectades l'any passat als cinemes Illa Carlemany, les úniques sales del país, han registrat 6.585 espectadors, informa el Govern andorrà en un comunicat.

Les dades les ha anunciat la ministra de Cultura, Monica Bonell, en la roda de premsa per informar sobre la renovació de l'acord signat l'any passat amb els cinemes Illa Carlemany que permet subvencionar el preu de l'entrada per mirar pel·lícules en versió original en català o doblades a la llengua oficial del Principat.

El Govern andorrà destaca que les dades "validen la iniciativa" del ministeri de Cultura i segons paraules de la ministra, ha estat tot un èxit.

Bonell ha recordat que el model anterior de promoció del cinema en català consistia a emetre invitacions i el 2022 se'n van repartir 2.050 per a 12 pel·lícules durant tot l'any.

Per la seva banda, el director general d'Illa Carlemany, Josep Segura, ha destacat la importància de col·laborar amb el Govern andorrà "perquè es pugui mirar cinema en català a Andorra".

Enguany el Govern del Principat destinarà una partida de 50.000 euros per subvencionar les entrades, que tindran un preu de 4,20 euros per l'increment de l'IPC, recull el comunicat.

L'import total és mes elevat que el 2023, quan va ser de 31.278 euros, perquè enguany l'acord s'aplica des de l'1 de gener i no des del març, per la qual cosa es preveu que inclogui més pel·lícules que aleshores.

Finalment, la ministra ha destacat que és "important assegurar" l'accés dels nens del país a continguts d'entreteniment en la seva llengua materna i, alhora, facilitar que aquells que no parlin català a casa puguin accedir a continguts en la llengua oficial del país.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés