Publicado 18/04/2024 19:08

L'Aeroport d'Andorra-la Seu (Lleida) rep més de 5.500 passatgers el primer trimestre del 2024

Un instant de la reunió
SFGA/JAVILADOT

Projecta la construcció de 9 hangars, un edifici d'oficines, un vertiport per a drons i un nou pàrquing

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 18 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell (Lleida) ha rebut un total de 5.546 passatgers durant el primer trimestre del 2024, la qual cosa suposa més del doble dels registrats durant el mateix període de l'any anterior.

Les xifres les ha donat a conèixer el Govern d'Andorra en un comunicat després de la reunió mixta per a la gestió, l'explotació i la promoció de l'aeroport que s'ha celebrat aquest dijous i en la qual també han participat representants de la Generalitat de Catalunya.

Durant la reunió, han intercanviat l'interès per continuar apostant per dinamitzar l'aeroport pirinenc, després de posar sobre la taula l'"èxit" assolit amb la prova pilot del vol comercial que ha unit Palma amb el Pirineu a l'hivern.

Concretament, la línia ha obtingut una ocupació mitjana de prop del 70%, amb un total de 2.594 passatgers que han viatjat en 52 operacions.

El secretari d'estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha destacat que la línia no ha suposat "cap cost extra" per al Govern andorrà gràcies al bon acolliment i l'ocupació, paraules textuals.

Les dues parts, a més, s'han compromès a treballar per implementar accions que ajudin a aportar més línies i permetre la instal·lació de nous hangars.

AMPLIACIÓ

De fet, segons un comunicat del departament de Territori de la Generalitat, l'aeroport ha projectat 9 hangars en els terrenys situats a la zona nord de la infraestructura, on també s'ha planificat un edifici d'oficines de 600 m2, un vertiport per a drons i un nou pàrquing.

Concretament es preveuen 3 hangars de grans dimensions, d'uns 1.200 m2, i 6 hangars de dimensions mitjanes, d'uns 600 m2, per a empreses i aviació en general.

MOBILITAT

Forné, que s'ha reunit amb el secretari general de la Generalitat de Catalunya, Joan Jaume, i el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, ha aprofundit en les relacions de "veïnatge" en matèria d'infraestructures i connexions terrestres i aèries per facilitar la promoció turística, les relacions econòmiques i empresarials i el desenclavament del territori pirinenc.

També ha explicat les "novetats" que ha impulsat l'executiu andorrà per millorar la connexió entre Andorra i la Seu d'Urgell via autobús, i ha detallat el projecte per desenvolupar un pla sectorial d'infraestructures que inclogui un transport públic urbà de viatgers segregat.

Per la seva banda, Jaume i Sanglas han explicat que la Generalitat continua "endavant" amb la redacció de l'estudi d'una nova línia ferroviària que connecti Barcelona, la Seu d'Urgell i Andorra.

L'estudi està en fase de redacció i Jaume ha avançat que es podrà presentar "en els pròxims mesos".

Forné s'ha mostrat interessat en aquest projecte "per millorar substancialment" la mobilitat del centre del territori català i alhora unir dos motors econòmics i empresarials, segons les seves paraules, com són Barcelona i Andorra.

A més, la connexió entre la Seu i Andorra permetria "rebaixar el tràfic a la zona fronterera", i Forné ha apuntat a la voluntat que l'eventual connexió estigués coordinada amb l'estudi del Govern andorrà per al transport segregat.

Contador



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés