Publicado 03/04/2024 15:19

El grup bancari andorrà Creand tanca el 2023 amb un benefici de 71,3 milions

El conseller delegat de Creand, Xavier Cornella
CREAND

Els resultats situen el banc en una "posició de lideratge" a Andorra

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA) 3 (EUROPA PRESS)

El grup bancari andorrà Creand ha tancat el 2023 amb un benefici de 71,3 milions d'euros, un 60,05% més que l'any anterior.

Així ho ha anunciat mitjançant un comunicat en el qual també ha destacat que ha incrementat el volum de negoci fins als 27.620 milions, un 10,47% més respecte al 2022.

La nota de premsa també destaca que el pla estratègic 2021-2023 es va tancar més d'un 14% per sobre dels objectius marcats respecte al volum de negoci, amb un creixement orgànic i inorgànic "rellevant", tant en l'àmbit nacional com en l'internacional.

Els recursos dels clients es van incrementar un 11,93% i van arribar a la xifra de 24.893 milions d'euros, mentre que la inversió creditícia es manté estable i es va situar en 2.727 milions.

A Creand destaquen que prop de 20 milions d'euros del total de benefici provenen del negoci internacional i 7 milions del negoci assegurador.

Segons el comunicat, aquests resultats situen el banc en una "posició de lideratge" a Andorra, tant en referència a la xifra de recursos de clients (9.539 milions), com en la inversió creditícia (2.415 milions).

L'entitat destaca que aquest lideratge "reverteix en suport" al desenvolupament de l'economia del Principat, del teixit empresarial i les persones.

Del total de volum de negoci del grup, aproximadament el 40% es localitza a Andorra (11.954 milions d'euros) i el 60% restant, en l'àmbit internacional.

Concretament, Luxemburg, amb la filial Creand Wealth&Securities, "continua creixent orgànicament" i ha incrementat un 12,49% el volum de negoci fins a arribar als 10.677 milions d'euros.

Per la seva banda, la filial a Espanya, Creand Wealth Management, ha aconseguit un volum de negoci de 4.153 milions d'euros, un 21,12% més respecte al 2022.

Finalment, Miami "es continua consolidant" com un centre d'activitat financera del grup al continent americà, una regió on el grup gestiona un volum de negoci de 2.020 milions d'euros, un 4,15% més que l'any anterior.

Segons la nota de premsa, les ràtios de solvència i liquiditat evidencien "la solidesa de l'entitat", amb una ràtio de liquiditat del 155,92% i de solvència del 17,78% (16,04 CET1).

D'altra banda, els fons propis de l'entitat s'han situat en 607 milions d'euros.

El conseller delegat del grup Creand, Xavier Cornella, ha explicat que el 2023 ha estat "un any clau" per a l'entitat, tant pel destacat creixement orgànic com perquè s'ha tancat un pla estratègic amb un volum de negoci per sobre del previst.

Igualment, ha destacat el creixement "a tots el territoris" on el grup és present, situació que empeny a continuar treballant per a les fites marcades en el pla estratègic 2024-2026, afirma la nota de premsa.

Cornella ha insistit que l'objectiu del grup és "continuar sent un referent" de servei al client, en innovació i transformació digital i en especialització, i continuar vetllant per a l'excel·lència i el creixement sostingut i sostenible del grup, assenyala literalment.

Finalment, ha detallat que l'increment destacat dels beneficis del grup el 2023 ve marcat per "un any atípic" a causa de l'augment dels tipus d'interès, que han pujat de manera molt ràpida, i pel bon comportament del negoci internacional i l'assegurador.

La previsió és que en els pròxims exercicis els tipus es relaxin, tot i que no s'espera que tornin als nivells "atípicament baixos" dels últims 8 anys.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés