Publicado 18/06/2024 17:26

El Govern d'Andorra impulsa una jornada sobre l'hidrogen verd com a font d'energia

Forné durant la seva intervenció en les jornades
SFGA - CESTEVE

Forné destaca que permetria reduir emissions de gasos d'efecte hivernacle

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA) 18 (EUROPA PRESS)

La Secretaria d'Estat de Transició Energètica, Mobilitat i Transports del Govern d'Andorra ha impulsat aquest dimarts una jornada amb actors de diferents sectors per abordar una de les opcions d'energia del futur: l'hidrogen verd.

Segons ha informat el Govern d'Andorra aquest dimarts en un comunicat, la finalitat de la trobada era connectar diferents actors del sector energètic i dels transports que poden estar interessats a ser demandants d'aquest tipus d'energia o bé estudiar la possibilitat de produir-la.

El secretari d'estat de Transició Energètica, Mobilitat i Transports, David Forné, hi ha participat recalcant que la missió de l'executiu és facilitar "espais de diàleg i intercanvi d'idees" entre els diferents interlocutors perquè puguin explorar vies d'ús d'aquesta energia.

També ha reivindicat l'aposta del Govern d'Andorra per la innovació i l'exploració de noves fonts d'energia i ha afirmat que la situació energètica del país evidencia "la necessitat d'investigar" altres mètodes i models per avançar cap a l'autosuficiència energètica nacional.

LLEI D'IMPULS DE LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA I DEL CANVI CLIMÀTIC

Forné ha destacat que l'hidrogen verd, "que es produeix de manera sostenible", permet avançar en el full de ruta per reduir el nivell d'emissions de CO2 i complir els aspectes recollits en la llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic.

L'esmentada llei apunta a la necessitat d'explorar noves fonts d'energia verda per reduir les emissions que contribueixen a l'escalfament global i a aquest efecte hivernacle.

Al llarg de la jornada, han tingut lloc un total de 5 potències, en què diferents actors han explicat les parts més tècniques que permeten el funcionament o no de l'hidrogen verd, a més de la presentació de diferents projectes que ja funcionen fent servir aquesta font d'energia.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés