El ministre de Finances valora la "sort" que aquesta segona ona sigui en temporada baixa
ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 4 (EUROPA PRESS)
El Govern d'Andorra estudia mesures per flexibilitzar els requisits perqu les empreses puguin aplicar un ERTE, ja que les mesures per contenir el Covid adoptades per Espanya i Frana suposen un nou fre per a l'economia andorrana.
Així, segons ha recordat el ministre de Finances i Portaveu del Govern, Eric Jover, en roda de premsa aquest dimarts, la Llei per la qual s'aprovaven les Suspensions Temporals dels Contractes de Treball --l'ERTE andorr-- preveia dos supsits perqu les empreses es poguessin adherir al programa: una caiguda del 50% de la facturació o el perill per a la viabilitat del negoci.
És en relació al segon suposat que es vol flexibilitzar que les empreses puguin aplicar un ERTE; Jover ha dit que es treballa "per poder objectivar" quan pugues haver-hi un perill per a la viabilitat del negoci.
Aquest estudi es justifica per la nova frenada que ha experimentat l'economia andorrana, per la qual el turisme té un pes molt rellevant, després que tant Frana com Espanya, especialment la comunitat autnoma de Catalunya, adoptessin mesurades de restricció de la mobilitat dels seus ciutadans per reduir els contagis de Covid-19.
IMPACTE EN TEMPORADA BAIXA
En aquest sentit, Jover ha comentat que "per sort" el mes de novembre és de temporada baixa per al país, i l'impacte de les mesures adoptades a banda i banda de les fronteres andorranes per frenar la segona ona no ser tan important com podria haver estat a un altre moment.
En aquesta línia, el ministre de Finances ha comentat que s'haur de revisar "setmana a setmana" les previsions de caiguda del PIB per que en alguns moments ha estat menor que en les millors previsions.
Aquestes previsions presentaven una caiguda del PIB d'entre l'11,1% i el 14,8%, ha detallat Jover, que ha posat l'exemple dels ponts de les festivitats de el 11 de setembre i del 12 d'octubre, en qu, malgrat la situació sanitria, econmicament "van funcionar bastant bé".