Publicado 21/06/2024 18:52

El Fòrum digital d'Andorra veu "imprescindible" la connectivitat per combatre la bretxa digital

Inauguració del Fòrum Digital
SFGA

Espot assegura que el Principat té "molt que oferir"

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA) 21 (EUROPA PRESS)

La primera edició del Fòrum digital d'Andorra ha conclòs que garantir la connectivitat és un "primer pas imprescindible" per combatre la bretxa digital, en el document aprovat al final de la trobada.

Ha constatat que la falta d'infraestructures és la "primera causa" de la bretxa digital, especialment en les zones de difícil accés i allunyades dels municipis més grans, segons un comunicat del Govern d'Andorra d'aquest divendres.

El Fòrum ha destacat l'aposta del Principat "per la innovació i el desenvolupament sostenible", que ha atribuït al compromís que es va adoptar durant la Cimera Iberoamericana que va acollir Andorra l'any 2021.

Sota el lema 'Aliances Publicoprivadas per a la Transició Digital', ha abordat quatre blocs temàtics: els principis i drets dels entorns digitals, els reptes de la connectivitat a Iberoamèrica, el desafiament de la regulació i les aliances públic-privades per al desplegament de la infraestructura.

Està organitzat de forma conjunta entre el Govern i la SEGIB amb la voluntat de "superar les bretxes en l'accés a la tecnologia digital que encara persisteixen", i l'Executiu ha assegurat que la trobada té vocació de continuïtat.

En aquesta línia, ha defensat que el proper Fòrum es dediqui a competències i serveis digitals, mantenint Andorra com a seu permanent amb una periodicitat de celebració bianual.

ESPOT

El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, ha garantit que Andorra "té molt a oferir", i ha assegurat que és líder europeu en connectivitat --el 96,9% de les llars tenen connexió a internet-- i infraestructures de telecomunicacions.

En l'acte d'inauguració, que ha encapçalat juntament amb el secretari general iberoamericà, Andrés Allamand, ha destacat la seva "ferma voluntat" de contribuir i fomentar la digitalització en tots els països de l'espai iberoamericà.

Ha destacat que tot el territori, "fins i tot les zones de muntanya més allunyades" disposen de cobertura mòbil, un factor que veu important per al turisme i les empreses i que ha atribuït a la digitalització de la companyia pública de telecomunicacions, Andorra Telecom.

Han participat en la inauguració mig centenar d'assistents presencialment, entre els quals hi ha hagut responsables del desplegament de la infraestructura digital tant de l'administració pública com de l'empresa privada i de la banca multilateral de desenvolupament.

ALLAMAND

Allamand ha instat a avançar en la connectivitat universal "estable, segura i assequible" amb la participació i implicació dels actors públics i privats.

Ha defensat que Iberoamèrica "no pot deixar passar" les oportunitats que presenta la transició digital i que per fer-ho és fonamental forjar aliances público-privades.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés