Publicado 21/05/2024 20:12

Espot defensa "l'increment constant" de recursos a la Universitat d'Andorra

El nou rector de la UdA, Juli Minoves, durant el seu discurs aquest dimarts
SFGA

Juli Minoves assumeix el ldieratge del centre

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA) 21 (EUROPA PRESS)

El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, ha assegurat que al llarg dels anys el país ha dotat a la Universitat d'Andorra (UdA) d'un "increment constant" de recursos, no només econòmics, sinó també amb el projecte d'ampliació del centre, informa l'Executiu en un comunicat.

L'ex-ministre i ex-ambaixador Juli Minoves, ha assumit la regnes de la institució, que en els últims nou anys ha liderat Miquel Nicolau, si bé l'acte de presa de possessió se celebrarà el proper 23 de maig.

Espot ha remarcat el "coneixement profund" de la UdA que té el nou rector, que ha atribuït a --textualment-- la seva experiència i trajectòria professional en diferents universitats de gran prestigi internacional.

MINOVES

Durant la seva intervenció, Minoves ha defensat un model de "cogestió" i ha avançat que vol potenciar l'oferta de primer cicle universitari i atreure a més estudiants de fora perquè la UdA sigui un referent als Pirineus i entre les universitats de parla catalana.

El nou rector ha desgranat el seu programa d'actuació, deixant un espai al diàleg per als propers mesos, i ha reafirmat el paper de la UdA com a "element identitari" del Principat.

També ha destacat la "il·lusió, motivació i responsabilitat" amb la qual afronta aquesta nova etapa, alhora que ha expressat la seva voluntat de consolidar els èxits assolits, segons les seves paraules.

MIQUEL NICOLAU

Espot ha destacat la "profunda humanitat i el coneixement universitari" com a trets principals del ja ex-rector de la universitat andorrana Miquel Nicolau.

Ha assegurat que ha impulsat una universitat "més visible i més gran" perquè, sota el seu mandat, el centre ha avançat en la seva internacionalització amb els convenis de mobilitat, i ha ampliat l'oferta formativa amb la creació dels màsters en educació, en analítica de dades i en salut.

Finalment, el cap de Govern ha agraït a Nicolau fer de la UdA una universitat "més present" i que dona l'oportunitat a molts joves que sense ella no haurien pogut anar fora del país a estudiar.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés