Publicado 16/05/2024 16:08

La delegació de la Generalitat a Andorra fa un any i preveu obrir la seu física a l'estiu

Archivo - La consellera d'Acció Exterior i UE de la Generalitat, Meritxell Serret, i la delegada del Govern a Andorra, Anna Vives
DELEGACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA A ANDORRA

Assegura que s'han aconseguit avenços en "els tres grans àmbits" en els quals treballa

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA) 16 (EUROPA PRESS)

La delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Andorra ha complert un any de vida i, segons ha informat aquest dijous en un comunicat, preveu obrir-hi la seva seu física aquest estiu.

Ha destacat que en aquest període ha aconseguit avenços en "els tres grans àmbits" en els quals treballa: vetllar per la relacions bilaterals entre la Generalitat i les institucions andorranes; acompanyar els col·lectius de catalans residents i fronterers, i donar suport al teixit cultural, social i econòmic català a Andorra.

La delegada, Anna Vives, ha fet una valoració "molt positiva" de la feina feta i ha afirmat que la proximitat geogràfica entre Catalunya i Andorra fa que la tasca de la delegació sigui bastant diferent a la que fan la resta de representacions de la Generalitat al món.

En matèria de relacions bilaterals, el mateix comunicat indica que la col·laboració entre la Generalitat i el Govern d'Andorra s'ha canalitzat a través de cinc grups de treball que es van constituir a finals del 2023 per abordar assumptes compartits entre els dos territoris, com salut, infraestructures, gestió energètica, residus i qüestions del dia a dia vinculades a la realitat fronterera.

Segons ha destacat la delegació, en la majoria de casos els grups de treball ja han mantingut "un mínim de dues o tres" reunions que han permès avançar en els dossiers d'interès mutu.

COL·LABORACIÓ

Al llarg d'aquest any, la delegació també ha establert relacions amb les principals institucions del país, com ara els comuns (ajuntaments), amb els quals ha començat a col·laborar en alguns "projectes d'interès compartit".

Quant a l'acompanyament de residents i fronterers, la delegació ha editat la Guia d'Acolliment i ha impulsat els Amics de la Delegació, una eina que ja compta amb "més de cent" persones inscrites.

Sobre el suport al teixit cultural, social i econòmic, ha previst col·laborar amb la Mostra Gastronòmica d'Andorra, ha participat en el Festival Ull Nu i també ha promocionat la presència de productes artesanals catalans en la Fira del Bestiar d'Ordino.

ATENCIÓ CIUTADANA

En els pròxims mesos, la delegació vol continuar la feina iniciada i engegar nous projectes, iniciatives i serveis, recull el comunicat.

Un element "clau" en aquest sentit serà l'obertura de la seu física de la delegació, prevista per a aquest estiu, i on s'oferirà atenció ciutadana.

A més, ha previst disposar d'una sala polivalent on s'impulsin actes culturals i artístics de petit format, presentacions o formacions.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés