Publicado 20/02/2024 15:51

La delegació de la Generalitat a Andorra edita una guia d'acolliment per a catalans nouvinguts

Web per consultar la guia
GENERALITAT

Recull informació "bàsica i necessària" per facilitar la integració

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 20 febr. (EUROPA PRESS) -

La delegació de la Generalitat de Catalunya a Andorra (DGAD) ha editat una guia d'acolliment adreçada als catalans que tenen previst instal·lar-se al Principat.

El document recull informació "bàsica i necessària" per facilitar el procés d'arribada i integració al país, informa la delegació en un comunicat.

Concretament es detallen qüestions "essencials" a tenir en compte, informació general del país, els principals tràmits administratius que s'han de dur a terme i altres aspectes rellevants que poden ser d'utilitat tant en el procés previ a l'arribada com en el moment d'arribar i també un cop es resideix o treballa al país.

La delegada de la Generalitat a Andorra, Anna Vives, afirma que la guia pretén ser "un suport" on trobar, de manera agrupada i concisa, aquella informació bàsica que cal tenir a l'hora d'emprendre un procés complex, literalment, com és establir-se en un nou país.

En aquest sentit remarca que la "proximitat cultural, lingüística i geogràfica" entre Catalunya i Andorra comporta que no sempre es sigui conscient del que implica el procés abans d'emprendre'l.

Per aquest motiu la guia, que ja està disponible en el web de la delegació, pretén donar "eines" per ajudar a afrontar el trasllat.

El comunicat de la delegació detalla que la guia d'acolliment és la "primera acció" a nivell d'acompanyament i assistència al col·lectiu català, resident i fronterer.

Posteriorment, un cop la delegació de la Generalitat disposi d'una seu física, s'ha previst iniciar un procés per recollir les principals "necessitats i propostes" del col·lectiu, amb l'objectiu de donar-hi resposta o traslladar-les a les instàncies que correspongui.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés