La xef catalana rep el guardó Andorra Taste Award
ESCALDES-ENGORDANY (ANDORRA), 19 (EUROPA PRESS)
La cuinera catalana Carme Ruscalleda ha assegurat aquest dijous que a Andorra hi ha "cultura, caràcter i singularitat" i que cal bussejar per portar-la a l'excel·lència.
Ho ha manifestat durant l'acte de lliurament de l'Andorra Taste Award, un guardó que vol reconèixer la seva "distingida trajectòria professional" que l'ha portat a ser la primera dona que aconsegueix set estrelles Michelin, informa Andorra Turisme en un comunicat.
Ruscalleda ha assenyalat que fent les coses a la seva manera ha aconseguit esdevenir una figura referent en la preservació del receptari popular a través de la innovació i la creativitat i s'ha erigit com una defensora dels productes de proximitat.
La xef catalana ha reivindicat la cuina com la postal amable del país i, en aquest sentit, ha afirmat que la gent "pujarà a menjar-se Andorra i la seva cultura".
Amb el guardó, la cuinera també s'emporta "un bocí" d'Andorra representat en una escultura de l'artista andorrana Nerea Aixàs, que ha reunit l'essència de les muntanyes en un bloc gegant de guix gravat amb xicoires.
TAULES RODONES I PONÈNCIES
A més del lliurament del guardó, durant el matí de la segona jornada professional d'Andorra Taste hi ha hagut les ponències dels xefs Carles Gaig, Soren Selin, Raül Balam i Ricard Camarena.
A la tarda se celebren les taules rodones 'L'inici de la Nova Cuina Nòrdica' i 'Cuina de borda' i les ponències de Jean-Rémi Caillon i Andrea Tumbarello tancaran la segona sessió professional.
Aquest divendres, per primera vegada, l'Andorra Taste professional anirà sobre el terreny en una jornada de descobriment amb l'objectiu que els xefs, ponents, periodistes i professionals del sector gastronòmic puguin conèixer "en primera persona" els paisatges i productes que defineixen la gastronomia andorrana.