Publicado 13/03/2024 20:30

Andorra treu a licitació un estudi de la capacitat de càrrega turística del país

El ministre portaveu, Guillem Casal.
SFGA / JAVILADOT

Determinarà les mesures necessàries per garantir la "sostenibilitat i qualitat" del sector

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 13 març (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres del Govern d'Andorra ha aprovat aquest dimecres la licitació d'un concurs nacional per contractar els serveis d'una empresa que elabori un estudi relatiu a la capacitat de càrrega turística del país.

Segons informa el Govern en un comunicat, l'anàlisi haurà de contemplar també les mesures necessàries per garantir la "sostenibilitat i qualitat" del sector.

L'objectiu que persegueix l'Executiu és conjugar l'activitat turística, que és un de "els pilars econòmics" d'Andorra, amb el principi de sostenibilitat.

El comunicat detalla que l'estudi haurà d'incorporar l'avaluació de les repercussions actuals i futures, econòmiques i socials de l'activitat turística, tenint en compte les necessitats de la població resident, dels operadors turístics i dels visitants, així com consideracions mediambientals.

Concretament, l'anàlisi permetrà determinar si el parc d'allotjaments turístics actual està "correctament dimensionat" i quina capacitat de creixement té globalment i per parròquia, població, grup i categoria.

L'estudi haurà de considerar la sostenibilitat econòmica dels allotjaments turístics, la repercussió actual i futura sobre la població nacional, els operadors turístics, els visitants i el rol de les segones residències.

Des del Govern es remarca que el treball haurà de dur-se a terme tenint en compte l'impacte respecte a qüestions mediambientals, l'impacte en els recursos hídrics i energètics, en la gestió de residus o en la contaminació acústica.

De la mateixa manera, s'ha de tenir en compte l'impacte sobre la mobilitat, la capacitat hospitalària i les necessitats de personal per al sector.

Finalment, exposa que, encara que l'estudi se centrarà en la capacitat de càrrega turística i, més concretament, en l'oferta d'allotjaments turístics; quan s'elabori s'hauran de tenir presents els estudis de càrrega màxima que estan duent a terme els comuns (ajuntaments).

Les ofertes hauran de presentar-se en la plataforma de contractació del sector públic i la data límit de presentació és fins a les 15 hores del 6 de maig del 2024.

El termini d'execució dels serveis professionals serà des de la signatura del contracte fins al 15 de desembre.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés