La 3a edició de l'esdeveniment inclou una jornada per conixer el Principat
ESCALDES-ENGORDANY (ANDORRA), 22 (EUROPA PRESS)
La tercera edició d'Andorra Taste, l'esdeveniment sobre cuina d'alta muntanya, premiar la xef catalana Carme Ruscalleda amb l'Andorra Taste Award per reconixer la seva "llarga trajectria professional i internacional".
Així ho informa Andorra Turisme en un comunicat en el qual destaca que Ruscalleda és "l'única dona" a aconseguir 7 estrelles Michelin: tres a l'antic restaurant Sant Pau, dues al Sant Pau de Tquio (Japó) i dues més al Moments, que actualment regenta el seu fill Raül Balam.
Ruscalleda agafar el relleu al xef peru Gastón Acurio, que va rebre el mateix reconeixement l'any passat, i al cuiner francs Michael Bras, que va ser el primer premiat en l'edició d'Andorra Taste 2022.
Andorra Taste se celebrar del 18 al 22 de setembre i el territori convidat seran els pasos nrdics, que amb el lema 'Altitud versus latitud' diferents ponents de Dinamarca, Noruega, Sucia i Finlndia explicaran com l'"elegncia i autenticitat" de la cuina nrdica ha aconseguit posar aquesta zona en el mapa gastronmic mundial.
Concretament, seran presents a l'auditori del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany xefs com Filip Gemzell (restaurant ng**, Sucia), Soren Selin (AOC**, Dinamarca), Albert Franch i Luka Balac (Nolla*, Finlndia) i Christopher Haatuft (Lyyeket*, Noruega).
JORNADES PROFESSIONALS I POPULARS
Com en les dues edicions passades, Andorra Taste es divideix en dos vessants: les jornades professionals, gratutes i destinades al sector gastronmic en format congrés, i les jornades populars obertes a tot el públic.
En la part professional s'han previst ponncies d'Elena Arzak (Arzak***), Raül Balam (Moments**), Ricard Camarena (Ricard Camarena**), David Yárnoz (Molino de Urdániz**), Frédéric Molina (Moulin de Léré*), Jordi Grau (Ibaya*), lex Kinchella (La Cort de Popaire) i Rodrigo Martínez (Be), entre d'altres.
A més a més, com a novetat, s'ha incls una jornada de descobriment de l'alta muntanya el dia 20 al matí, durant la qual els xefs podran "conixer de primera m" el territori del Principat d'Andorra.
Les jornades populars s'inauguraran el dia 20 al migdia i duraran tot el cap de setmana, amb 20 establiments del país que oferiran propostes de la seva cuina en format platet a un preu de 4 euros.
Andorra Turisme assegura que a causa de l'xit d'altres edicions, l'oferta del Taste Popular també inclou tallers infantils, 'showcookings', 'masterclass' i música en directe d'artistes andorrans.
DINAMITZACIÓ
La cnsol (alcaldessa) d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha destacat que Andorra Taste és una proposta que "ajuda a dinamitzar" la parrquia (municipi) fora de la temporada alta.
Per la seva banda, el ministre de Turisme, Jordi Torres, ha recordat que l'any passat "es van superar totes les expectatives" amb 491 assistents en la part professional i la venda de 31.142 consumicions en les degustacions al carrer.