Publicat 18/09/2024 16:50

Andorra Taste arrenca la tercera edició amb la mirada posada en els pasos nrdics

Foto de família amb els cuiners participants en les jornades professionals
ANDORRA TURISME

L'esdeveniment es consolida com una referncia de la cuina d'alta muntanya

ESCALDES-ENGORDANY (ANDORRA), 18 (EUROPA PRESS)

La tercera edició de la iniciativa gastronmica Andorra Taste ha arrencat aquest dimecres amb el lema 'Altitud vs latitud' i amb la mirada posada en la gastronomia dels pasos nrdics.

Segons ha informat Andorra Turisme en un comunicat, hi participaran xefs destacats de Dinamarca, Sucia, Noruega i Finlndia, regions amb les quals es considera que es comparteix un vincle amb la naturalesa i una dedicació a la "autenticitat i qualitat" dels ingredients.

El ministre de Turisme i Comer, Jordi Torres, ha destacat que en un moment en qu els visitants busquen cada vegada més "experincies autntiques", Andorra Taste posiciona el país com una destinació que combina la bellesa de l'entorn natural amb, textualment, una oferta culinria cada vegada més excepcional.

Torres ha recordat que l'esdeveniment s'emmarca dins l'aposta estratgica del Govern andorr i Andorra Turisme per potenciar un model de "turisme gastronmic de qualitat".

En l'acte també hi ha participat la cnsol major (alcaldessa) d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, que ha destacat la implicació del comú (ajuntament) amb un esdeveniment que posa el Principat en el calendari internacional d'esdeveniments gastronmics aportant "talent al país i generat sinergies".

"EL FOC NECESSARI"

Per la seva banda, el director de Vocento Gastronomía, Benjamín Lana, ha dit estar segur que la llista de ponents internacionals i cuiners nacionals participants alimentaran "el foc necessari" per avanar cap a la construcció del corpus i els valors de la cuina d'altura.

L'esdeveniment presenta un tipus de cuina que considera que ser la nova cuina andorrana, la qual "far sentir orgullosos" els ciutadans del país i atraur visitants per la seva veritat i singularitat, ha dit Lana.

La trobada professional s'allargar fins divendres, quan per primera vegada se celebrar una jornada de descobriment que permetr als participants conixer en primera persona els paisatges i productes d'Andorra.

El mateix divendres al migdia es donar pas a les jornades populars, en qu es podr degustar unes 20 propostes de cuiners del país, algunes aptes per a persones amb celiaquia i intolerncia a la lactosa.

En aquesta tercera edició, l'Andorra Taste Award reconeixer la trajectria professional de la xef catalana Carme Ruscalleda, que ha estat la primera dona a obtenir set estrelles Michelin: tres a l'antic restaurant Sant Pau, dues al Sant Pau de Tquio i dues al Moments, regentat pel seu fill Raül Balam.