Publicat 18/09/2024 16:50

Andorra Taste arrenca la tercera edició amb la mirada posada en els països nòrdics

Foto de família amb els cuiners participants en les jornades professionals
ANDORRA TURISME

L'esdeveniment es consolida com una referència de la cuina d'alta muntanya

ESCALDES-ENGORDANY (ANDORRA), 18 (EUROPA PRESS)

La tercera edició de la iniciativa gastronòmica Andorra Taste ha arrencat aquest dimecres amb el lema 'Altitud vs latitud' i amb la mirada posada en la gastronomia dels països nòrdics.

Segons ha informat Andorra Turisme en un comunicat, hi participaran xefs destacats de Dinamarca, Suècia, Noruega i Finlàndia, regions amb les quals es considera que es comparteix un vincle amb la naturalesa i una dedicació a la "autenticitat i qualitat" dels ingredients.

El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha destacat que en un moment en què els visitants busquen cada vegada més "experiències autèntiques", Andorra Taste posiciona el país com una destinació que combina la bellesa de l'entorn natural amb, textualment, una oferta culinària cada vegada més excepcional.

Torres ha recordat que l'esdeveniment s'emmarca dins l'aposta estratègica del Govern andorrà i Andorra Turisme per potenciar un model de "turisme gastronòmic de qualitat".

En l'acte també hi ha participat la cònsol major (alcaldessa) d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, que ha destacat la implicació del comú (ajuntament) amb un esdeveniment que posa el Principat en el calendari internacional d'esdeveniments gastronòmics aportant "talent al país i generat sinergies".

"EL FOC NECESSARI"

Per la seva banda, el director de Vocento Gastronomía, Benjamín Lana, ha dit estar segur que la llista de ponents internacionals i cuiners nacionals participants alimentaran "el foc necessari" per avançar cap a la construcció del corpus i els valors de la cuina d'altura.

L'esdeveniment presenta un tipus de cuina que considera que serà la nova cuina andorrana, la qual "farà sentir orgullosos" els ciutadans del país i atraurà visitants per la seva veritat i singularitat, ha dit Lana.

La trobada professional s'allargarà fins divendres, quan per primera vegada se celebrarà una jornada de descobriment que permetrà als participants conèixer en primera persona els paisatges i productes d'Andorra.

El mateix divendres al migdia es donarà pas a les jornades populars, en què es podrà degustar unes 20 propostes de cuiners del país, algunes aptes per a persones amb celiaquia i intolerància a la lactosa.

En aquesta tercera edició, l'Andorra Taste Award reconeixerà la trajectòria professional de la xef catalana Carme Ruscalleda, que ha estat la primera dona a obtenir set estrelles Michelin: tres a l'antic restaurant Sant Pau, dues al Sant Pau de Tòquio i dues al Moments, regentat pel seu fill Raül Balam.

Contador



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés