Publicado 02/04/2024 13:27

Andorra preveu recaptar 22,5 milions en la campanya de la renda 2023

Ciutadans andorrans a les oficines del departament de Tributs i Fronteres
SFGA/JAVILADOT

S'estima que 23.000 persones presentaran la declaració

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra preveu recaptar 22,5 milions d'euros en la campanya de la declaració de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) que ha començat aquesta setmana.

Segons informa el Govern andorrà en un comunicat, durant la campanya s'estima que 23.000 persones presentaran la declaració, de les quals 19.550 el departament de Tributs i Fronteres espera que ho facin mitjançant la seu electrònica.

El director del departament de Tributs i Fronteres, Carles Ferreira, ha afirmat que està canviant el comportament a l'hora de fer la declaració i "cada vegada són més" les persones que opten per fer la liquidació dels impostos en línia.

La nota de premsa detalla que s'ha emès un total de 51.524 propostes de liquidació, de les quals 33.085 són de resultat zero, 14.554 tenen resultat a pagar i 3.885 tenen resultat a retornar.

La campanya de la declaració de l'IRPF ha començat aquesta setmana i s'allargarà fins al 30 de setembre, per la qual cosa els obligats tributaris ja poden "consultar, acceptar o modificar" les propostes de liquidació emeses pel departament de Tributs i Fronteres.

Per facilitar la declaració del tribut, el Govern del Principat ha informat que es pot demanar cita prèvia al departament de Tributs i Fronteres per obtenir informació de caràcter tributari i assistència per emplenar la declaració.

Els obligats tributaris també poden traslladar els seus dubtes per via telefònica, per correu electrònic o consultar la informació necessària en l'apartat IRPF de la seu electrònica.

Com ja va passar l'any passat, els obligats tributaris de l'IRPF que declarin rendes d'activitats econòmiques i alhora hagin de dipositar els comptes anuals, podran complir l'obligació informant "en el mateix tràmit de la declaració de l'impost" de tots els models comptables.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés