Publicado 04/03/2024 19:04

Andorra posa en marxa una enquesta per conèixer l'estat de salut de la població

Mireia Garcia, Helena Mes i Joan Micó durant la presentació
CESTEVE

Ha de servir per dissenyar les polítiques públiques de prevenció i promoció de la salut

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 4 març (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Salut d'Andorra ha posat en marxa l'enquesta nacional de salut 2024 per obtenir una "fotografia" de l'estat de salut de la població i conèixer les seves necessitats en l'àmbit sanitari.

Segons un comunicat aquest dilluns del Govern andorrà, l'enquesta es duu a terme amb la col·laboració d'Andorra Recerca i Innovació (AR+I), que s'encarregarà de fer els qüestionaris a una mostra de 900 persones més grans de 15 anys residents al Principat.

L'enquesta té la finalitat de recollir informació sobre l'ús dels serveis sanitaris, la realització de pràctiques preventives i altres aspectes socioeconòmics dels enquestats.

La ministra de Salut, Helena Mas, ha destacat que l'enquesta és "un dels grans projectes" del Ministeri, ja que permetrà observar l'estat de salut de la població i els aspectes externs que hi poden influir.

A més a més, es podran dissenyar "les millors polítiques públiques" de prevenció i promoció de la salut i establir els recursos que es necessiten.

La responsable de l'àrea de prevenció, promoció i vigilància de la salut del Ministeri, Mireia Garcia, ha explicat que l'enquesta permet arribar "a tota la població" i obtenir informació arreu del món, no només dels que són usuaris habituals del sistema de salut.

CONTINGUT DE L'ENQUESTA

Entre els aspectes que es demanaran en l'enquesta, hi ha la salut percebuda per la persona enquestada, la seva qualitat de vida i la seva salut mental.

També recull preguntes sobre el consum de tabac, d'alcohol i altres drogues, les addiccions sense substància, la quantitat d'activitat física i l'alimentació o sexualitat, entre d'altres.

MOSTRA

La mostra s'ha estratificat per parròquies (municipis) i s'ha seleccionat de manera proporcional a les persones per sexe i edat, afegint la variable de nacionalitat, amb l'objectiu d'obtenir la informació "més ajustada a la realitat del país".

Per elaborar el contingut del qüestionari, s'ha comptat amb l'ajuda de l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

El representant d'AR+I, Joan Micó, ha apuntat que l'objectiu és dur a terme el treball de camp en un període de "tres mesos" per tractar posteriorment les dades i poder-les presentar el 2025.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés