Publicado 26/06/2024 19:36

Andorra obre el concurs per renovar els vols a Madrid i Palma de Mallorca

Archivo - Arxivo - Avió que fa la ruta entre l'aeroport de la Seu i Madrid
SFGA - Archivo

El Govern vol impulsar una nova prova pilot per a tot l'any amb l'illa

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 26 juny (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres la convocatòria d'un concurs internacional per a la concessió econòmica de les rutes aèries que connecten l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell amb Madrid i Palma de Mallorca.

Segons informa l'executiu en un comunicat, en primer lloc s'ha aprovat la licitació per atorgar el suport econòmic per "impulsar" el vol a Mallorca a partir de la tardor d'aquest any i durant tot l'any 2025.

La decisió s'ha pres després "de l'èxit" aconseguit durant la prova pilot que s'ha impulsat durant la temporada d'hivern d'aquest any, ja que l'alta afluència ha permès que la línia fos econòmicament viable --literalment-- sense aportació governamental.

De la mateixa manera, també s'ha obert el concurs per al contracte que permetrà allargar el suport per a l'explotació de la línia aèria que enllaça amb Madrid, que finalitza a finals d'aquest any.

El comunicat remarca que el Govern "continua apostant per dinamitzar" l'aeroport amb el suport a aquestes rutes i així diversificar les opcions per connectar el país amb l'exterior.

El concurs preveu que l'explotadora aèria que guanyi el concurs hagi d'oferir, a partir de tardor, vols regulars que connectin amb Palma amb un mínim de "dues freqüències setmanals".

L'aportació màxima per part de l'executiu pel període comprès entre tardor i finals d'aquest any es preveu de 220.000 euros, que podrien ser menys en cas que l'afluència de passatgers sigui elevada.

ANY 2025

De forma paral·lela i en el mateix concurs, el Govern també licita les aportacions econòmiques per allargar la ruta amb Palma, així com la que connecta amb Madrid, durant tot el 2025 i per un període total de dos anys, ampliant les adjudicacions que es feien fins ara que eren anuals.

L'empresa guanyadora del concurs haurà de proposar "dues freqüències setmanals", com a mínim per a les dues connexions, i en el cas de Madrid, com a mínim, els divendres i els diumenges.

La ruta aèria que connectarà tot el 2025 amb Mallorca servirà com a prova pilot per identificar els moments de l'any "amb més i menys demanda".

Per als dos enllaços aeris, es preveu una aportació màxima d'1,6 milions d'euros pel 2025, quantitat que com en el cas anterior, podria disminuir en funció de l'alta afluència de les rutes.

La convocatòria pública es fa internacionalment perquè no existeix cap línia aèria autoritzada al Principat que pugui dur a terme els serveis previstos i els interessats tenen fins al 8 d'agost per presentar una oferta.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés