Publicado 23/02/2024 16:53

Andorra incentivarà la representació dels treballadors en els comitès d'empresa per negociar convenis

La ministra durant la reunió del CES
SFGA

Marsol es compromet a explicar "molt bé" què suposa

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 23 febr. (EUROPA PRESS) -

La primera reunió del Consell Econòmic i Social (CES) d'Andorra del 2024 s'ha fixat com a objectiu incentivar la representació dels treballadors en els comitès d'empresa per aconseguir una participació més gran en la negociació de convenis col·lectius i sectorials.

Ho ha explicat aquest divendres la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, al final de la reunió del CES, segons informa el Govern andorrà en un comunicat.

El Govern del Principat espera que l'increment dels processos de negociació col·lectiva eviti que l'executiu hagi d'intervenir en les revisions salarials més enllà de determinar els increments del salari mínim interprofessional.

Ha xifrat en deu els acords o convenis col·lectius registrats en el Departament de Treball "fins ara".

Marsol s'ha compromès a explicar "molt bé" què suposa la representació dels treballadors dins les empreses i que no ha de comportar conseqüències per a ningú, ha dit literalment.

En aquest sentit el Govern andorrà durà a terme accions de divulgació i promoció del dret dels treballadors a tenir representació en els comitès d'empresa, un aspecte "positiu per a tothom".

Un posicionament en què també han coincidit patronal i sindicats, recull el comunicat del Govern del Principat.

Igualment, l'executiu ha ofert "assessorament tècnic i logístic" perquè sindicats i patronal puguin treballar en la qüestió de manera paral·lela en el Consell Econòmic i Social.

MERCAT LABORAL

Durant la reunió també s'ha exposat l'evolució del mercat laboral, que actualment presenta índexs de desocupació "baixos".

El departament de Treball va registrar a finals del 2023 menys de 300 persones en situació de demanda de treball, alhora que s'oferien fins a 2.750 ocupacions.

L'executiu ha assegurat que "incidirà més" en programes d'inclusió en les empreses privades, una modalitat que el 2023 va donar feina a 68 persones.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés