Publicado 10/04/2024 19:00

Andorra convoca un concurs per redactar el projecte d'un nou edifici de lloguer assequible

El ministre portaveu d'Andorra, Guillem Casal
SFGA / CESTEVE

Actualment el parc públic disposa de 300 pisos

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 10 abr. (EUROPA PRESS) -

El consell de ministres del Govern d'Andorra ha aprovat aquest dimecres la convocatòria d'un concurs públic per seleccionar un arquitecte que s'encarregui de la redacció del projecte i la direcció de les obres de construcció d'un nou edifici de pisos de lloguer assequible.

Segons ha explicat el ministre portaveu, Guillem Casal, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, l'immoble es construirà a la zona de la Broda Nova i se sumarà al bloc que ja s'està alçant actualment, que disposarà de 44 pisos en una parcel·la que va cedir el Comú (ajuntament) d'Andorra la Vella l'any 2020.

Casal ha destacat que d'aquesta manera "es fa un pas més" en la construcció d'un nou immoble que s'incardina --literalment-- a les polítiques que el Govern del Principat desenvolupa per fomentar l'accés i manteniment de l'habitatge de lloguer.

El portaveu de l'executiu no ha pogut concretar el calendari de desenvolupament de les obres argumentant que primer s'ha de disposar del projecte redactat.

El nou edifici permetrà sumar "entre 30 i 40 pisos" més al parc públic d'habitatge del Govern andorrà que actualment disposa de 300 habitatges, segons ha assenyalat el ministre, si es tenen en compte els que s'estan construint i els que l'executiu està rehabilitant.

Segons el ministre, el parc públic "creixerà" gràcies als habitatges que incorporarà el nou projecte de la Broda Nova i la resta d'iniciatives que estan en marxa mitjançant la concertació públic-privada per construir tres immobles més a Andorra la Vella, Ordino i la Massana.

"PLA DE XOC"

L'anunci arriba tot just una setmana després que el Govern del Principat va presentar un "pla de xoc" amb un conjunt de mesures per posar al mercat uns 1.500 pisos de lloguer en tres anys.

El concurs és de caràcter nacional amb procediment obert, en modalitat de contractació ordinària i el plec de bases es pot descarregar de franc en el web de la plataforma de contractació del sector públic.

Les ofertes s'han de presentar a través de la plataforma de contractació del sector públic, a través de l'enllaç que indica el plec de bases, fins a les 17 hores del 31 de maig del 2024.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés