Publicado 05/06/2024 18:56

Andorra accepta un nou article de la Carta Social Europea sobre drets laborals

El ministre portaveu d'Andorra, Guillem Casal
SFGA/JAVILADOT

Es tracta de l'article 22 del tractat internacional

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 5 juny (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres del Govern d'Andorra ha aprovat aquest dimecres l'acceptació de l'article 22 de la Carta Social Europea, ha informat l'executiu en un comunicat.

Aquest article apunta que s'ha de garantir que els treballadors i els seus representants puguin participar en la presa de decisions que tinguin efecte sobre "la protecció de la salut i de la seguretat dins l'empresa".

També recull que els treballadors i els seus representants han de poder prendre part en els processos de millora de les condicions de treball, a més de l'organització de serveis socials i socioculturals de l'empresa, exposa la nota de premsa.

L'acceptació d'aquest nou article de la Carta Social Europea es duu a terme després que Andorra ha desenvolupat el marc legal pertinent com és la llei de relacions laborals que, per la seva banda, estableix dins les competències dels delegats dels assalariats i dels comitès d'empresa "la representació en matèria de seguretat i salut en el treball".

Un cop aprovat, el Govern andorrà n'informarà els coprínceps i el Consell General, segons el que disposa l'apartat 1 de l'article 25 de la Llei qualificada reguladora de l'activitat de l'Estat en matèria de tractats del 19 de desembre del 1996.

Transcorreguts 15 dies des de la comunicació es publicarà l'edicte corresponent en el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA).

El Govern del Principat destaca que la Carta Social Europea és un dels convenis internacionals "més complet" en drets humans laborals i socials, que garanteix els drets econòmics i socials fonamentals de totes les persones en la seva vida quotidiana.

Andorra va ratificar la Carta l'any 2004 amb l'acceptació de 75 apartats dels 98 que conformen els 31 articles de la Carta i la resta d'apartats, segons el Govern andorrà, es podran acceptar a mesura que el país "desenvolupi el marc legal corresponent en cada matèria".

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés