BARCELONA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -
La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de la Generalitat ha aconseguit reduir més del 45 % del nitrogen dels purins en les proves pilot del projecte LIFE Futur Agrari, després d'un seguiment en una granja de la comarca d'Osona (Barcelona) que utilitza un sistema de separació sòlid-líquid de purins basada en la centrifugació.
Segons ha informat el Departament aquest diumenge en un comunicat, els primers resultats obtinguts en el seguiment d'aquest sistema mostren que en la fracció sòlida es desplaça més del 45 % del nitrogen i el 70 % del llumí, convertint-se en un sistema molt atractiu per a les explotacions que necessitin exportar quantitats elevades d'aquests elements.
Per cada 100 tones de purí tractat, 77 es desplacen a la fracció líquida i 23 a la fracció sòlida, que anirà destinada al compostatge per així tenir un producte més estable, rendible i amb més valor afegit.