Actualitzat 05/02/2010 19:25

Agro.- La CE destinés 69,6 milions a fomentar les rotacions de cultiu de secà a Espanya

MADRID, 5 Feb. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha comunicat a Espanya l'aprovació d'una ajuda específica a Espanya, de 69,6 milions d'euros, per desenvolupar el Programa de foment de les rotacions de cultiu en terres de secà, segons ha informat avui el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí.

En un comunicat, el departament que dirigeix Elena Espinosa ha indicat que aquesta aportació, finançada en la seva totalitat amb fons comunitaris, està destinada a aquells pagesos que realitzin una gestió sostenible del terra mitjançant la introducció d'espècies de cultiu alternatives al cereal.

Els acords de la 'Revisió Mèdica' de la Política Agrícola Comuna han concedit als estats membre de la Unió Europea cert marge de subsidiarietat per desenvolupar i aplicar ajudes específiques a l'àmbit dels seus territoris, ha explicat el Ministeri.

Així, el Departament ha comunicat a la Comissió Europea, el passat 27 de juliol del 2009, la proposta espanyola d'ajudes específiques a l'agricultura i la ramaderia.

Dins d'aquest paquet, el Govern ha inclòs el Programa Nacional per al Foment de Rotacions de Cultiu en Terres de Secà, única de les mesures proposades enquadrada en el marc d'aquestes ajudes específiques a través d'activitats que reporten més beneficis agroambientals, ja que la resta de mesures estan directament vinculades amb tipus específics de producció.

Aquesta subvenció, que prové de les ajudes no sol·licitades pels pagesos i ramaders a l'exercici pressupostari del 2008, pot sol·licitar-se des de l'1 de febrer a la sol·licitud única per al 2010.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés